Γ. Μούντης: Η συνταγή για «αναίμακτη» μεταφορά περιουσίας

Δόνα Καπαρτή  28/06/2022 06:35
Γ. Μούντης: Η συνταγή για «αναίμακτη» μεταφορά περιουσίας

Γ. Μούντης: Η συνταγή για «αναίμακτη» μεταφορά περιουσίας

Δόνα Καπαρτή  28/06/2022 06:35

Η μεταφορά της περιουσίας στην επόμενη γενιά αποτελεί ένα από τα πολλά, κρίσιμα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά μιας οικογένειας.

Οι επενδύσεις (Estate) των μελών της μεταφέρονται στην επόμενη γενιά, γεγονός που απαιτεί μια σειρά ενεργειών. Μεταφέροντας το επενδυτικό πορτφόλιο στα παιδιά τους, οι γονείς καλούνται να λάβουν υπόψη τις πρακτικές και νομικές πτυχές.

Εκτενή ανάλυση για το θέμα έκανε ο Γιώργος Μούντης, Συνδιευθύνων Συνέταιρος, Chrysostomides Advocates & Legal Consultants, ενώπιον του 2ου Cyprus Investors Show.

Ο κ. Μούντης είπε πως κάθε επενδυτή πρέπει να τον απασχολεί πώς θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά του και μάλιστα σε κατάλληλο σημείο.


Διαβάστε ακόμα: 

Naguib Sawiris: Υποφέρουμε από έλλειψη εργατικού δυναμικού

Βραβεύουμε τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο

«Οι οικογενειακές επιχειρήσεις δεν επιβιώνουν την τρίτη γενιά ιδιοκτησίας, κάτι που δείχνει την ανάγκη να υπάρξει σωστός σχεδιασμός», διαπίστωσε μέσα από την εμπειρία του ο κ. Μούντης. Το ιδανικό, όπως είπε, είναι η διαδικασία μεταφοράς να γίνει 5-10 χρόνια πριν από την αλλαγή στην ηγεσία ή τη μετάβαση του ελέγχου.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, είναι η απάντησή του. Μπορούν, ωστόσο, οι οικογένειες να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές για αποτροπή συγκρούσεων.

«Χρειάζεται προσοχή στα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν», ανέφερε, λέγοντας συγκριμένα πως αυτά μπορεί να είναι εμπιστεύματα (trusts) και ιδρύματα (foundations). Επέστησε την προσοχή του στη στιγμή κατά την οποία ένα μέλος της οικογένειας επιλέγει να μεταβιβάσει το οικογενειακό μερίδιο μιας επιχείρησης.

Αναφορά έκανε και στην επιλογή της διαθήκης. Ωστόσο, όπως εξήγησε με το εν λόγω μέσο, υπάρχουν περιορισμοί και υποχρεωτικές πρόνοιες, όπως επίσης και πρόνοιες που ρυθμίζουν τον υπολογισμό του μεριδίου κάνοντάς την μη ιδανική επιλογή.

Έμφαση έδωσε και στην εταιρική διακυβέρνηση. «Πρέπει να λάβουμε υπόψη ποιος θα κατέχει τις μετοχές, πώς θα μεταβιβαστούν, ποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται και το να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση και ισοτιμία μεταξύ των μελών», είπε μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν το κομμάτι της μειοψηφίας. «Τις περισσότερες φορές η πλειοψηφία υπερεκτιμά τις δυνάμεις της», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι οι περισσότερες μικρού μεγέθους οικογενειακές επιχειρήσεις είναι οι συνεταιρισμοί.

Τέλος, εξήγησε στο κοινό ότι οι μηχανισμοί επίλυσης διαφορών είναι η ύπαρξη έμπιστου ατόμου εντός της εταιρείας, του διαμεσολαβητή ή της διαιτησίας.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας