Naguib Sawiris: Υποφέρουμε από έλλειψη εργατικού δυναμικού

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευαστικής φάσης της μαρίνας Αγίας Νάπας, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 21 Ιουνίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Το πολυαναμενόμενο έργο-στολίδι, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, δίνει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο InBusiness TV με αφορμή τα εγκαίνια, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας και Chairman του έργου, Naguib Sawiris, αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία στο πλαίσιο της οποίας άρχισε και ολοκληρώθηκε το έργο, στα οφέλη που προκύπτουν για τη χώρα μας, αλλά και στην παρατηρούμενη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει την εμπορική ζώνη της μαρίνας.

Διαβάστε ακόμα: 

Γ. Μούντης: Η συνταγή για «αναίμακτη» μεταφορά περιουσίας

Βραβεύουμε τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, o Naguib Sawiris δήλωσε περήφανος, επισημαίνοντας ότι αποφάσισε να επενδύσει στην Κύπρο, σε μία περίοδο που η χώρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις.

«Ήρθαμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, όταν η Κύπρος υπέφερε από την οικονομική κρίση, με το έργο να παρουσιάζει, επίσης, προβλήματα. Τη στιγμή που θα υπογράφαμε την επιχορήγηση της μαρίνας συνέβη το κούρεμα, με αποτέλεσμα  οι τράπεζες να είναι διστακτικές. Στη συνέχεια, αποσύρθηκε το πρόγραμμα με τα διαβατήρια, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη η πανδημία που διήρκεσε δύο χρόνια», ανέφερε σχετικά.

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, ο Θεός με κάποιο τρόπο προστατεύει το έργο και έτσι επετεύχθη η ολοκλήρωσή του, παρ’ όλα τα εμπόδια.

Πολλές αλλά κενές οι θέσεις εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού
Μιλώντας για τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στην εμπορική ζώνη της μαρίνας, ο κ. Sawiris υπογράμμισε ότι αυτές είναι πάρα πολλές στον αριθμό, ωστόσο παρατηρείται έλλειψη εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού για να καλύψει τη ζήτηση.

«Έχουμε δημιουργήσει πάρα πολλές θέσεις εργασίας, διότι όλα αυτά τα εμπορικά καταστήματα είναι καινούργια. Κατ’ ακρίβεια, υποφέρουμε από έλλειψη εργατικού δυναμικού. Δυσκολευόμαστε να βρούμε εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό για τα καταστήματα», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Chairman της μαρίνας Αγίας Νάπας τόνισε ότι το έργο έχει στρέψει όλα τα φώτα στην Κύπρο, καθώς προσφέρει διαμερίσματα και επαύλεις πολυτελείας, ένα προϊόν που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν διαθέσιμο στην Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα η μαρίνα θα προσελκύσει τουρίστες που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα ξοδέψουν πολλά χρήματα στη χώρα μας.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett