Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών

Άκρως θερμής υποδοχής έτυχε το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο, το οποίο αρχίζει εντός των επόμενων ημερών.

Με τις διαθέσιμες θέσεις να έχουν καλυφθεί σε μόλις μερικές εβδομάδες, το πρόγραμμα δέχεται ήδη αιτήσεις για τη δεύτερη φάση, η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Πληθωρισμός: Ναι σε στοχευμένη στήριξη, όχι σε πολιτικές λαϊκισμού

Αυτοί ελέγχουν τα εισηγμένα ξενοδοχεία της Κύπρου

Εξουσιοδότησαν την ΕΤΥΚ για απεργιακά μέτρα οι τραπεζοϋπάλληλοι

TOP 5 ακίνητα σε προνομιακές περιοχές από τη THEMIS REAL ESTATE!

Το πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών με δυνατότητα άμεσης εργοδότησης, το οποίο διοργανώνεται από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αρχίζει τη Δευτέρα 23 Μαΐου.

Αιτήσεις για Οκτώβριο
Το θεωρητικό μέρος θα διδάσκεται στις αίθουσες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ η πρακτική εξέταση θα πραγματοποιείται στα κρεοπωλεία και εργαστήρια των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του όσον αφορά το τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα εξέφρασε, μιλώντας στο InBusinessNews, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Μάριος Αντωνίου, σημειώνοντας ότι οι εγγραφές πλέον μετατίθενται για το επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται να διδαχθεί τον Οκτώβριο.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την τεράστια ανταπόκριση στο πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών, καθώς και για τη συμμετοχή ατόμων από όλες τις επαρχίες», ανέφερε σχετικά, επισημαίνοντας ότι διαφαίνεται ξεκάθαρα η τάση και επιθυμία για κατάρτιση και εξειδίκευση στο επάγγελμα του κρεοπώλη.

Άμεση εργοδότηση στις Αλφαμέγα
Οι ενδιαφερόμενοι για κατάρτιση και απασχόληση είναι άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στο πρώτο πρόγραμμα είναι τα 28 έτη.

Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα τύχουν πλήρους επαγγελματικής εκπαίδευσης, θα λάβουν πιστοποιητικό Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων Επιπέδου 4 που αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Εξάλλου, θα τους δοθεί η δυνατότητα άμεσης εργοδότησης με ιδιαίτερα ικανοποιητικές απολαβές στα κρεοπωλεία των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

«Εφόσον συμπληρώσουν με επιτυχία τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις και εάν το επιθυμούν οι ίδιοι, μπορούν να βρουν άμεσα δουλειά στις Υπεραγορές Αλφαμέγα», σημείωσε σχετικά ο κ. Αντωνίου, διευκρινίζοντας ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε όλα τα κρεοπωλεία της Κύπρου.

Κατοχυρώνεται το επάγγελμα
Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει περί τις 215 εκπαιδευτικές ώρες, μαζί με τις εξετάσεις (θεωρητικές και πρακτικές) και θα διαρκέσει 8-9 εβδομάδες.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα υπογράμμισε ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του επαγγέλματος και της ειδικότητας του κρεοπώλη.

«Οφείλαμε στην αγορά εργασίας ένα τέτοιο πρόγραμμα, μιας και το επάγγελμα απειλείτο να χαθεί, επειδή ακριβώς δεν υπήρχε στην Κύπρο καμία εξειδικευμένη σχολή που να καταρτίζει έναν κρεοπώλη», σημείωσε ο Μάριος Αντωνίου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης