Αυξάνονται και πληθαίνουν τα deepfake scam

Η τεχνολογία έχει αναδιαμορφώσει το πρόσωπο του εγκλήματος και η πάταξή της στις εταιρείες, η καλλιέργεια της εταιρικής κουλτούρας και συμπεριφοράς, η κατανόηση της εξαπάτησης, η καταδίωξη περιουσιακών στοιχείων και η προστασία των θυμάτων είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Οι προκλήσεις για όσους κυνηγούν τους «δράστες» είναι τεράστιες στη σύγχρονη εποχή.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μίμηση στελεχών είναι ο πιο πρόσφατος τρόπος για τους απατεώνες να κλέψουν τα χρήματα εταιρείας ή να καταστρέψουν τη φήμη της. Η φωνητική κλωνοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μεταφορά κεφαλαίων από έναν λογαριασμό σε άλλο δεν είναι παρά ένα απλό, αλλά ανησυχητικό παράδειγμα, επιθετικής χρήσης τεχνολογίας για τη διάπραξη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Οι σημερινοί επαγγελματίες καλούνται να συνδυάσουν τα απαραίτητα soft skills με νέες τεχνικές δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να σταματούν τους επίδοξους παραβάτες που συνήθως ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι της τεχνολογίας.


Πρόληψη ηλεκτρονικής απάτης
Ποιες είναι οι νέες αυτές προκλήσεις, πώς υλοποιούνται και ποια είναι τα εργαλεία ανίχνευσης που διαθέτει ο σύγχρονος Ερευνητής Απάτης; Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα που απασχολούν πρόσωπα και επιχειρήσεις θα απαντήσει στο 5ο Cyprus Anti-Fraud Conference, στις 9 Ιουνίου 2022 στο Hilton Nicosia, η Μαριάννα Βιντιάδη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η κ. Βιντιάδη, Co-Founder & CEO της 36Brains στην Ιταλία, θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες προχωρούν σε απάτες που αφορούν σε ψηφιακές ταυτότητας και fintech. Η CEO έχει να πει πολλά και να μεταφέρει εμπειρογνωμοσύνη χρόνων, που κατέχει στον εν λόγω τομέα. Ήδη στις αρχές της καριέρας της, εντάχθηκε στην αμερικανική εταιρεία ερευνών και πληροφοριών Kroll, όπου έγινε επικεφαλής της Νότιας Ευρώπης. Έφυγε το 2020 για να ιδρύσει την 36Brains. Έχοντας αντιληφθεί την αξία που θα έχουν στη συνέχεια τα μεγάλα δεδομένα (big data) στον τομέα της εταιρικής νοημοσύνης, άνοιξε γραφεία σε Μιλάνο και Βερολίνο, πρωτοπορώντας στον χώρο. Η κ. Βιντιάδη είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Advisory Board of Transparency International Italy, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Adam Smith Society και Διευθύντρια του ACFE Italy Chapter.

 

Στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος
Το Συνέδριο θα προσφέρει στους επαγγελματίες τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να τους βοηθήσει να περιηγηθούν στις πολύπλοκες δομές του οικονομικού εγκλήματος. Απευθύνεται σε επαγγελματίες από λογιστικά, ελεγκτικά και φορολογικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους. Ενδιαφέρει επίσης Τράπεζες, παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβουλευτικές εταιρείες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Το 5ο Cyprus Anti-Fraud Conference που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στο Hilton Nicosia έρχεται για να προσφέρει στους επαγγελματίες τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να τους βοηθήσει να περιηγηθούν στις πολύπλοκες δομές του οικονομικού εγκλήματος.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ. Τα μέλη του ACFE Cyprus Chapter, Association of Cyprus Banks (ACB), CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Integrity Forum (CIF), Cyprus Institute of Internal Auditors (ΙΙΑ), ISACA Cyprus Chapter, Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC), λαμβάνουν 15% έκπτωση.

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτές: ΙΜΗ, ACFE Cyprus Chapter

Παρουσιάζει: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): eBOS Technologies, SAS Institute S.A.

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Association of Cyprus Banks (ACB), CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Integrity Forum (CIF), Cyprus Institute of Internal Auditors (ΙΙΑ), ISACA Cyprus Chapter, Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»