Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πέφτουν την Παρασκευή οι υπογραφές για την κάθοδο του AUB στην Πάφο

Με μια λαμπρή τελετή αντάξια της ιστορικότητας του γεγονότος, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Lee Satterfield την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 7.15 μ.μ., στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, ο Δήμος Πάφου και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού θα υπογράψουν τη μεταξύ τους Συμφωνία για την εγκατάσταση του AUB στην Πάφο. 

Διαβάστε εδώ: Επένδυση μαμούθ στην Πάφο στον χώρο της εκπαίδευσης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της τελετής θα γίνει επίσης παρουσίαση των αρχιτεκτονικών σχεδίων των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, που θα λειτουργήσουν στο συγκρότημα των Χαρουπόμυλων.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε ότι το νέο Πανεπιστήμιο θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την πόλη της Πάφου. Η επένδυση των εγκαταστάσεων από το AUB, τόνισε, ανέρχεται στα 29 εκατ. ευρώ, οι εργασίες κατασκευής αναμένεται αρχίσουν εντός του προσεχούς Ιουνίου- Ιουλίου και να ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών, με στόχο να αρχίσουν τα μαθήματα με τους πρωτοετείς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2023. 

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, ο κ. Φαίδωνος πρόκειται για ένα νέο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα δημιουργήσει το AUB με την ονομασία American University of Βeirut -Mediterraneo. Το εν λόγω Πανεπιστήμιο, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα, θα λειτουργήσει, σε πρώτη φάση τρεις Σχολές στους τομείς του Computer Science, του Economy and Business και της Σχολής Πολιτικής Μηχανικής, με στόχο τα επόμενα χρόνια να φιλοξενεί πέρα των δύο χιλιάδων φοιτητών.

Σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα προστεθεί και ένα ακόμη κυβερνητικό τεμάχιο γης ακριβώς απέναντι από τους Χαρουπόμυλους και εξέφρασε την ευαρέσκεια του γιατί ο στόχος, όπως είπε, που έθεσε η Τοπική Αρχή να δημιουργήσει ένα τρίτο πυλώνα στην οικονομία , αυτόν της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης μαζί με τους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς. Η πόλη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, με την εξέλιξη αυτή «ανεβαίνει κατηγορία».

Ο Δήμαρχος Πάφου χαιρέτισε επίσης την στήριξη που έλαβε ο Δήμος από την κυβέρνησης για την επίτευξη του εγχειρήματος και ανακοίνωσε πως η τελετή υπογραφής στης Συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία θα αφιχθεί στην Κύπρο αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Στην τελετή θα παραστούν επίσης άλλοι διακεκριμένοι Αμερικανοί Αξιωματούχοι, μέλη του Συμβουλίου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, ο Πρόεδρος του AUB, η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, Υπουργοί της Κυβέρνησης και άλλοι επίσημοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου