Ν. Ίσαρης: Η Πράσινη Συμφωνία αναβαθμίζει την οικονομία

Με πράσινο χρώμα είναι ποτισμένες οι ευκαιρίες και οι προοπτικές της Πράσινης Συμφωνίας για τις Επιχειρήσεις, όπως τόνισε ο Νίκος Ίσαρης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ευκαιρία για ακόμη περισσότερες κυπριακές εταιρείες να υλοποιήσουν τους πράσινους στόχους τους, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη για την κυπριακή οικονομία και τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο.

Ο κ. Ίσαρης, κατά την ομιλία του στο «5o Συνέδριο Ευρωπαϊκών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων– Νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027», τόνισε ότι «οι ΜμΕ αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και μπορούν να την αναβαθμίσουν». Η Πράσινη Συμφωνία, σημείωσε, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μίλησε επίσης για το περιεχόμενο της Πράσινης Συμφωνίας, που έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη κλιματικά βιώσιμή μέχρι το 2050. «Οι μεταβάσεις είναι αρκετά πολύπλοκες υπογράμμισε και γι' αυτό τα κράτη-μέλη έχουν καταρτίσει σχετικά σχέδια», σχολίασε και αναφέρθηκε και στις δράσεις που κάνει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση.

«Στόχος της Κύπρου, είναι οι επενδύσεις να δημιουργήσουν ένα επενδυτικό περιβάλλον και η κυπριακή οικονομία να γίνει πιο αποδοτική και ανταγωνιστική», είπε μεταξύ άλλων.

Σημαντικό σημείο στο οποίο εστίασε είναι ότι στο εθνικό σχέδιο της Κύπρου, πέραν του 40% του προγράμματος και κονδυλίων αφορά πράσινες επενδύσεις. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, του δημοσίου και των δικαστηρίων.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του ευρωβαρόμετρού, μόνο το 9% θεωρεί το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. και το 5% ότι είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ίδια η Κύπρος. Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς. Είναι επιτακτική ανάγκη, οι επενδύσεις που θα γίνουν και η επανεκκίνηση της οικονομίας να γίνει με γνώμονα ένα πράσινο μέλλον. Έχοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ευελπιστούμε ότι η Πράσινη Συμφωνία θα κτίσει μία εύρωστη κυπριακή οικονομία». 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation