EMBIO Diagnostics: Η επόμενη μέρα μετά το deal με ASBISc

Τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές μετά την στρατηγική επένδυση ύψους €1 εκατ. από την ΑSBISc Enterprises Plc αναλύει ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της EMBIO Diagnostics.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Κωνσταντίνος Λοΐζου σημειώνει ότι η συμφωνία με τον διεθνή τεχνολογικό κολοσσό επιταχύνει την διανομή των προϊόντων της εταιρείας σε νέες αγορές και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, εξηγεί ότι οι νέοι πόροι θα αξιοποιηθούν σε περαιτέρω έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη των εφαρμογών της διαγνωστικής συσκευής και ενίσχυση του τμήματος R&D της εταιρείας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο.

Η ευκινησία που χαρακτηρίζει την EMBIO Diagnostics την έφερε σε πλεονεκτική θέση εν μέσω πανδημίας, καθώς κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξει, να πιστοποιήσει και να δημιουργήσει φορητές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική βιομηχανία για τη γρήγορη ανίχνευση και διάγνωση του SARS-CoV-2.

Διαβάστε ακόμη:

EMBIO: Γρήγορη ανίχνευση κορωνοϊού και είσοδος σε νέες αγορές

Η ASBIS αποκτά το 20% της EMBIO DIAGNOSTICS

Ποια είναι η EMBIO Diagnostics και ποιες υπηρεσίες προσφέρει;

Η EMBIO Diagnostics είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο. Σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε καινοτόμες συσκευές με βάση έναν εξελιγμένο βιοαισθητήρα για ταχεία διάγνωση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, και ψηφιακό αισθητήρα για τον έλεγχο ποιότητας του αέρα, και άλλων κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Η σειρά προϊόντων μας βασίζεται στη δική μας συσκευή BELD, έναν φορητό χημικό αναλυτή που ελέγχει αμέσως για βακτήρια και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες στα τρόφιμα και το νερό. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτής της καινοτόμου συσκευής, είναι ότι η εφαρμογή της μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς άλλους τομείς. Αξιοσημείωτες αναφορές αποτελούν την ανίχνευση του SARS-CoV-2, αλλά και περιβαλλοντικές δοκιμές νερού έρματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και άλλες πολλές χρήσεις, το οποίο αποτελεί και το βασικό της πλεονέκτημα για ταχύτατη επέκταση τόσο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα.

Τα προϊόντα που αναπτύσσουμε προορίζονται τόσο για εταιρική χρήση (B2B) αλλά και ατομική (B2C).

Νέες αγορές και θέσεις εργασίας στην Κύπρο

Ποια η σημασία της στρατηγικής επένδυσης της ΑSBISc στην EMBIO Diagnostics;
Η σημασία της επένδυσης αυτής είναι πολύ-επίπεδη, καθώς πρόκειται για ένα διεθνή τεχνολογικό κολοσσό, ο οποίος μας προσφέρει άμεσα πρόσβαση σε όλες τις αγορές του μέσω των υφιστάμενων B2B αλλά και B2C καναλιών του. Πρόκειται για ένα στρατηγικό συνεργάτη με εμπορική παρουσία σε 56 χώρες γεγονός που θα επιταχύνει την διανομή των προϊόντων μας σε νέες αγορές και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα, οι νέοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν σε περαιτέρω έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη των εφαρμογών της διαγνωστικής συσκευής μας και ενίσχυση του τμήματος R&D της εταιρείας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο.

Ποια η επόμενη μέρα στην εταιρεία και ποια τα πλάνα σας;
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει να οργανώνουμε τα επόμενα αναπτυξιακά βήματα της εταιρείας. Προτεραιότητά μας, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους νέους μας συνεργάτες, καθώς και η συνεχής βελτίωση των προϊόντων μας σε μια πολύ ταχέα αναπτυσσόμενη αγορά ώστε να ξεκινήσουμε να αποκτούμε μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Το πλεονέκτημα εν μέσω πανδημίας

Σε ποιες αγορές στοχεύετε και πώς θα επιτευχθεί η ανάπτυξη;
Η συσκευή BELD διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να διατίθεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ανάπτυξη θα επιτευχθεί με ένα συνδυασμό ενεργειών οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Έμφαση στην ορθότητα και ευκολία χρήσης των συσκευών μας
  • Δημιουργία sophisticated τεχνολογικών προϊόντων με μοντέρνα εμφάνιση, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες, καθώς και στην αισθητική του νέου καταναλωτή
  • Δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία βασίζεται στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας
  • Επίτευξη επαναλαμβανόμενων αγορών ως συνέπεια των προαναφερθέντων παραγόντων
  • Αξιοποίηση καινούριων καναλιών προώθησης και διάθεσης των προϊόντων μας σε νέες αγορές
  • Cross-selling προϊόντων και υπηρεσιών
  • Δραστηριότητες marketing σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Πώς επίδρασε η πανδημία στις δραστηριότητες της εταιρείας;
Η ευκινησία που χαρακτηρίζει την εταιρεία μάς έφερε σε πλεονεκτική θέση εν μέσω πανδημίας, καθώς μπορέσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξουμε, να πιστοποιήσουμε και να παράγουμε φορητές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική βιομηχανία για τη γρήγορη ανίχνευση και διάγνωση του SARS-CoV-2. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτατη ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών μας καθώς μπορέσαμε να επεκτείνουμε τους τομείς δραστηριοτήτων μας εν μέσω πανδημίας και συνεπώς των κύκλο εργασιών μας.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη