EMBIO: Γρήγορη ανίχνευση κορωνοϊού και είσοδος σε νέες αγορές

Η EMBIO Diagnostics Ltd ανακοίνωσε στρατηγική επένδυση ύψους €1 εκατ. από την ΑSBISc Enterprises Plc, έναν κορυφαίο πάροχο, μεταπωλητή και δημιουργό λύσεων IT και IoT στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

 

Συσκευές ανίχνευσης και διάγνωσης SARS-CoV-2
Η EMBIO Diagnostics είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο. Σχεδιάζει και αναπτύσσει καινοτόμες συσκευές με βάση έναν εξελιγμένο βιοαισθητήρα για ταχεία διάγνωση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, και ψηφιακό αισθητήρα για τον έλεγχο ποιότητας του αέρα, και άλλων κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων. Η εταιρεία έχει επίσης αναπτύξει φορητές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική βιομηχανία για τη γρήγορη ανίχνευση και διάγνωση του SARS-CoV-2. Επιπλέον, οι συσκευές διάγνωσης EMBIO προορίζονται τόσο για επαγγελματική όσο και για ατομική χρήση.

Η σειρά προϊόντων της βασίζεται στη δική της συσκευή BELD, έναν φορητό χημικό αναλυτή που ελέγχει αμέσως για βακτήρια και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες στα τρόφιμα και το νερό. Το δυνατό σημείο αυτής της καινοτόμου συσκευής, είναι ότι η εφαρμογή της μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς άλλους τομείς. Αξιοσημείωτες αναφορές αποτελούν την ανίχνευση του SARS-CoV-2, αλλά και περιβαλλοντικές δοκιμές νερού έρματος στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και άλλες πολλές χρήσεις καθιστώντας το βασικό πλεονέκτημα για ταχεία επέκταση τόσο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα.


Διαβάστε ακόμη: Η ASBIS αποκτά το 20% της EMBIO DIAGNOSTICS


Ανάπτυξη και νέες αγορές
Ο Siarhei Kostevitch, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ASBISc Enterprises Plc, σχολίασε: «Όπως ανακοινώθηκε, είμαστε ανοιχτοί σε ενδιαφέρουσες επενδύσεις που ταιριάζουν στο καινοτόμο DNA μας. Η EMBIO Diagnostics δραστηριοποιείται στην πολλά υποσχόμενη αγορά της ασφάλειας των τροφίμων, της περιβαλλοντικής έρευνας και της ταχείας ανίχνευσης βακτηρίων και ιών, συμπεριλαμβανομένου του SARS-COV-2. Η διοίκηση της εταιρείας έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της βιοτεχνολογίας και είναι αποφασισμένη να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία. Επενδύουμε στην ανάπτυξη πολύ καινοτόμων τεχνολογιών που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες παγκόσμιες ανάγκες – γρήγορα και αποτελεσματικά διαγνωστικά για SARS-COV-2 καθώς και στην ασφάλεια των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Είμαι πεπεισμένος ότι με την εισαγωγή αυτών των καινοτόμων συσκευών στα κανάλια διανομής μας, η EMBIO Diagnostics θα επιτύχει παγκόσμια επιτυχία».

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της EMBIO Diagnostics, σχολίασε: «Αναπτύσσουμε μοναδικές λύσεις βασισμένες στη βιοτεχνολογία που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Είμαστε ευτυχείς που ένας στρατηγικός επενδυτής και μια καινοτόμος εταιρεία όπως η ASBIS μας υποστηρίζει με τους πολυεπίπεδους πόρους τους. Η καινοτομία και η ανάγκη παροχής καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας που βελτιώνουν την καθημερινή μας ζωή είναι μια αποστολή που συνδέει την ASBIS και EMBIO Diagnostics. Το όραμά μας για την παροχή κορυφαίων ψηφιακών διαγνωστικών λύσεων, μας έκανε συνεργάτες. Επιπλέον, η εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία της ASBIS με κανάλια πωλήσεων σε 56 χώρες, θα μας επιτρέψει να εμπορευματοποιήσουμε τις συσκευές μας και να αναπτυχθούμε ταχύτερα. Έχουμε φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια και είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μας θα αποφέρει απτά οφέλη και στα δύο μέρη”.

Η ομάδα της EMBIO θα αξιοποιήσει τους νέους πόρους στην περαιτέρω έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη της διαγνωστικής συσκευής και των εφαρμογών της, προκειμένου να αναδειχθεί ως σημαντικός διεθνής παίκτης στους κλάδους ενδιαφέροντος της. Επιπλέον, η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη μηχανικών, καθώς και στην ανάπτυξη της στρατηγικής μάρκετινγκ και των δραστηριοτήτων της διεθνώς.

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού