Χρ. Αγκαστινιώτης: Σωστά επιχειρηματικά πρότυπα οι βραβευθέντες

«Οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, στον χαιρετισμό του κατά τα 8α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως η βράβευση των άριστων επιχειρηματιών από το ΚΕΒΕ, έχει και ένα δεύτερο, εξ’ ίσου σημαντικό στόχο. Να στείλει, όπως επισήμανε, τα σωστά μηνύματα στους νέους επίδοξους επιχειρηματίες ότι η σωστή επιχειρηματικότητα είναι βασισμένη σε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Στον χαιρετισμό του, ο Χριστόδουλος Αγακαστινιώτης επισήμανε ότι για το ΚΕΒΕ αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι τα βραβεία αυτά έγιναν θεσμός, καθώς προσδίδουν αξία και αναγνώριση σε όσους επιχειρηματίες έχουν με τις ηγετικές τους ικανότητες διαπρέψει στον τομέα τους. Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται στην αποψινή εκδήλωση, υπέδειξε, είναι αυτοί που κατάφεραν να αντέξουν διαχρονικά όλες τις δυσκολίες που βρήκαν στο δρόμο τους, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε την επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα:

Σε εξέλιξη τα 8α ΚΕΒΕ Business Leader Awards

Κ. Κώστα: Έμπνευση για τους υπόλοιπους η επιβράβευση όσων ξεχώρισαν

Ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε ότι μέσα από το θεσμό του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards», επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η επαγγελματικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως, το ήθος.

«Για εμάς στο ΚΕΒΕ», συνέχισε, «έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες να είναι, αλλά και να φαίνονται ανθρωποκεντρικοί. Η σημαντικότητα του όρου της Επιχειρηματικής Ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν οι οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οικονομικοί οργανισμοί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του σωστού κοινωνικού γίγνεσθαι. Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική ηθική είναι σύμφυτη με την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι οικονομίες που εφαρμόζουν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής ηθικής είναι πιο υγιείς και πιο υποσχόμενες».

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ επισήμανε ότι όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και οι φετινές βραβεύσεις, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού σ’ αυτούς, όπως τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν και την ευθυκρισία τους στο δύσκολο έργο της επιλογής μεταξύ διακεκριμένων επιχειρηματιών. «Να είστε σίγουροι», είπε, «ότι το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα».

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης συνεχάρη τέλος όλους βραβευθέντες, εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το θεσμό και ιδιαίτερα τον κύριο χορηγό, τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης