Χρ. Αγκαστινιώτης: Σωστά επιχειρηματικά πρότυπα οι βραβευθέντες

InBusinessNews  30/11/2021 19:54
Χρ. Αγκαστινιώτης: Σωστά επιχειρηματικά πρότυπα οι βραβευθέντες

Χρ. Αγκαστινιώτης: Σωστά επιχειρηματικά πρότυπα οι βραβευθέντες

InBusinessNews  30/11/2021 19:54

«Οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, στον χαιρετισμό του κατά τα 8α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως η βράβευση των άριστων επιχειρηματιών από το ΚΕΒΕ, έχει και ένα δεύτερο, εξ’ ίσου σημαντικό στόχο. Να στείλει, όπως επισήμανε, τα σωστά μηνύματα στους νέους επίδοξους επιχειρηματίες ότι η σωστή επιχειρηματικότητα είναι βασισμένη σε αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Στον χαιρετισμό του, ο Χριστόδουλος Αγακαστινιώτης επισήμανε ότι για το ΚΕΒΕ αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι τα βραβεία αυτά έγιναν θεσμός, καθώς προσδίδουν αξία και αναγνώριση σε όσους επιχειρηματίες έχουν με τις ηγετικές τους ικανότητες διαπρέψει στον τομέα τους. Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται στην αποψινή εκδήλωση, υπέδειξε, είναι αυτοί που κατάφεραν να αντέξουν διαχρονικά όλες τις δυσκολίες που βρήκαν στο δρόμο τους, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε την επιτυχία.

Διαβάστε ακόμα:

Σε εξέλιξη τα 8α ΚΕΒΕ Business Leader Awards

Κ. Κώστα: Έμπνευση για τους υπόλοιπους η επιβράβευση όσων ξεχώρισαν

Ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε ότι μέσα από το θεσμό του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards», επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η επαγγελματικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως, το ήθος.

«Για εμάς στο ΚΕΒΕ», συνέχισε, «έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες να είναι, αλλά και να φαίνονται ανθρωποκεντρικοί. Η σημαντικότητα του όρου της Επιχειρηματικής Ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν οι οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οικονομικοί οργανισμοί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του σωστού κοινωνικού γίγνεσθαι. Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική ηθική είναι σύμφυτη με την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι οικονομίες που εφαρμόζουν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής ηθικής είναι πιο υγιείς και πιο υποσχόμενες».

Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ επισήμανε ότι όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και οι φετινές βραβεύσεις, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού σ’ αυτούς, όπως τόνισε ο κ. Αγκαστινιώτης, στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν και την ευθυκρισία τους στο δύσκολο έργο της επιλογής μεταξύ διακεκριμένων επιχειρηματιών. «Να είστε σίγουροι», είπε, «ότι το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα».

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης συνεχάρη τέλος όλους βραβευθέντες, εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το θεσμό και ιδιαίτερα τον κύριο χορηγό, τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας