Συνεχίζονται οι εργασίες του 7oυ International Funds Summit

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 7oυ International Funds Summit, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη για τον τομέα των επενδυτικών ταμείων, που διοργανώνουν οι CIFA και Invest Cyprus στο Hilton Nicosia. Τις εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή παρακολουθούν πέραν των 1.000 συνέδρων από 30 και πλέον χώρες.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πώς μπορούν οι διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων να επηρεάσουν τη ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επηρεάζοντας παράλληλα την χρηματοπιστωτική τους σταθερότητα.

Παράλληλα, θα καταβληθούν προσπάθειες να απομυθοποιηθεί το νέο μοντέλο θεματοφυλακής που δημιουργείται λόγω της ψηφιοποίησης στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, την ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και την εξέλιξη στα κανονιστικά πλαίσια των διαχειριστών κεφαλαίων που οδήγησαν τους θεματοφύλακες να ξανασκεφτούν τα λειτουργικά τους μοντέλα.

Από τις εργασίες του συνεδρίου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το θέμα του FinTech και RegTech που φαίνεται να αλλάζουν το τοπίο διαχείρισης επενδύσεων και κεφαλαίων, καθώς η τεχνολογία έχει πάρει το πάνω χέρι και έχει αποδειχθεί ότι είναι game changer για διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, διαχειριστές πλούτου και παρόχους υπηρεσιών.

Διαχρονικοί Υποστηρικτές
Αξίζει να τονιστεί πως η πραγματοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων συνεδρίων για επενδυτικά ταμεία στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την διαχρονική στήριξη των υποστηρικτών όπως: Eurobank Cyprus, Alter Domus, BOC Asset Management Ltd (BOCAM), Deloitte Limited, Fortified Capital,  KPMG, PwC, Treppides Group of Companies, ARK36, ATG Fund Services, BAO Capital Partners LTD, CPF, Profile Software, SYSTEMIC, Trident Trust Group, και vistra.

Το 7ο International Funds Summit εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών των ρυθμιστικών φορέων και κυβερνητικών οργανισμό για ενεργή προώθηση της Κύπρου ως κέντρο αριστείας για τη διεθνή βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα η Κύπρος αποτελεί ένα ισχυρό χρηματοοικονομικό κέντρο με άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα το φορολογικό και νομικό της σύστημα, τη γεωγραφική της θέση και το μεγάλο δίκτυο συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας που έχει δημιουργήσει και που συνεχώς επεκτείνεται. Ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος επωφελείται από την εναρμόνιση των κανονισμών της ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και εξυπηρετεί τους επενδυτές ως μια «γέφυρα», η οποία προσφέρει ανταγωνιστική πρόσβαση στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Και αυτό όχι μόνο λόγω της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που προφέρονται σε σχετικά χαμηλό κόστος, αλλά και λόγω της ευελιξίας και σαφήνειας των νόμων και των κανονισμών που εκσυγχρονίστηκαν με την ψήφιση του νόμου περί εναλλακτικών επενδύσεων τον Ιούλιο του 2014 και πρόσφατα τον Ιούλιο του 2018.

Σχετικά με το νομικό πλαίσιο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η Κύπρος ευθυγράμμισε το εθνικό της καθεστώς με τα καθεστώτα που θεσπίστηκαν βάσει των οδηγιών ΟΣΕΚΑ, ΔΟΕΕ και MiFID. Το ευρωπαϊκό διαβατήριο προσφέρει στη βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων εξαιρετικές δυνατότητες διασυνοριακής και παγκόσμιας διανομής κεφαλαίων, προσελκύοντας τόσο επιχειρήσεις της ΕΕ, όσο και εταιρείες εκτός της ΕΕ, που επιθυμούν να εγκατασταθούν ως διαχειριστές επενδύσεων (και οι οποίοι συμμορφώνονται με την ΕΕ έχοντας πρόσβαση σε Ευρωπαίους επενδυτές).

Τέλος, ιδιαίτερα για τους διαχειριστές επενδυτικών ταμείων που βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η Κύπρος προσφέρεται ως μια γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη