Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Olivewood: Στα… πλάνα Αμερικανών και Ρώσων για γυρίσματα η Κύπρος

Ζεστό παραμένει το ενδιαφέρον για την παραγωγή ταινιών και σειρών στην Κύπρο από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και για την αξιοποίηση του σχετικού σχεδίου, γνωστό και ως «Olivewood», που προωθεί την βιομηχανία κινηματογράφου, από μεγάλους παραγωγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, εντός του 2021 έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο κινηματογραφικές παραγωγές, παρόλα τα εμπόδια της πανδημίας και των δυσχαιρών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί.

Πρόκειται για την ταινία «The Ghosts of Monday» σε σκηνοθεσία του Ιταλού σκηνοθέτη Francesco Cinquemani, και παραγωγή της Altadium Group από τους Marianna Rosset, Vitaly Rosset και Loris Curci. Η δεύτερη ταινία είναι το «Tel Aviv-Beirut», της κυπριακής εταιρείας AMP Teamworks, η οποία υλοποιήθηκε με τη συνεργασία τριών παραγωγών από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Κύπρο. 

Διαβάστε ακόμα:

Παλεύουν με τις αυξήσεις σε ένδυση και υπόδηση οι καταστηματάρχες

Οι φωτογραφίες από το μεγαλύτερο Zara της Κύπρου

Παραθαλάσσιο διαμέρισμα πωλείται έναντι €61.000

Όσον αφορά το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο, όπως πληροφορούμαστε υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από εταιρείες και παραγωγούς που έχουν τις βάσεις τους σε Αμερική και Ευρώπη.

Μεταξύ αυτών, και ένα μεγάλο στούντιο από την Αμερική, το οποίο έχει στα πλάνα του μεγάλη παραγωγή στο νησί. Ωστόσο, οι αρμοδίες πηγές κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, ενδιαφέρον για εκμετάλλευση του σχεδίου εκδηλώνεται και από Ρώσους παραγωγούς. Ειδικότερα, παραγωγοί από τη Ρωσία βρίσκονται ήδη στην Κύπρο για scouting περιοχών, ώστε να γυρίσουν σειρά η οποία θα προορίζεται για πλατφόρμες όπως η Hulu, το Netflix και άλλα.

Διαβάστε ακόμα: 

Στα Λύμπια… προσεχώς κινηματογραφικό στούντιο 30 εκατ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί στις 5 Νοεμβρίου, η επένδυση 30 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία κινηματογραφικού στούντιο στα Λύμπια, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων παραγόντων του χώρου από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει το 2017 το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο, το οποίο στόχευε την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προώθηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως χώρας γυρισμάτων.

Το σχέδιο αποτελείται από συνδυασμό χορηγιών και φορολογικών κινήτρων, όπως:

  • Κάλυψη δαπανών (Cash rebate)
  • Φορολογική Πίστωση (Τax credit)
  • Φορολογική Έκπτωση για επενδύσεις σε Υποδομές και εξοπλισμό
  • Επιστροφή του ΦΠΑ επί των δαπανών

Το σχέδιο αναθεωρήθηκε το καλοκαίρι του 2021, διαφοροποιώντας κάποια σημεία, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό με φορολογικές επιστροφές και κάλυψη δαπανών.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου