Στα Λύμπια… προσεχώς κινηματογραφικό στούντιο 30 εκατ.

Στον χάρτη της βιομηχανίας του κινηματογράφου ετοιμάζονται να μπουν τα Λύμπια, όπου βρίσκεται στα σκαριά επένδυση αρκετών εκατομμυρίων που αφορά τη δημιουργία κινηματογραφικού στούντιο, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων παραγόντων του χώρου από το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: 

Βγαίνουν μπροστά με προτάσεις για την έλλειψη προσωπικού

Ποιους θα επιλέξει για συνεργάτες ο John Christodoulou;

Για το όλο εγχείρημα μίλησε στο InBusinessNews ο Τάσος Αναστασίου, ο οποίος είναι ένας εκ των αιτητών για χορήγηση πολεοδομικής άδειας οικοδομής, που περιλαμβάνει αίθουσα δεξιώσεων και χώρο κινηματογραφικών γυρισμάτων και παραγωγής ταινιών. Η αίτηση βρίσκεται ενώπιον του Συμβούλιου Μελέτης Παρεκκλίσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, ο χώρος θα αποτελείται από αίθουσα δεξιώσεων και κινηματογραφικό στούντιο, εξυπηρετώντας ανάλογες ανάγκες.

Στο παρόν στάδιο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από εταιρείες από την Ελλάδα και την Αμερική για να πραγματοποιηθεί η επένδυση. Σημείωσε επίσης, ότι το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και μέσω της αναμένεται να εργοδοτηθούν περισσότερα από 100 άτομα.

Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα στην Κύπρο. «Θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην γύρω περιοχή. Θα έρχονται μεγάλα ονόματα του χώρου του film studio και του film production στην Κύπρο», επισήμανε ο κ. Αναστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, το στούντιο θα είναι έτοιμο εντός μερικών μηνών.

Όπως έχει προαναφερθεί, για την επένδυση έχει κατατεθεί αίτηση στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων για δημόσια ακρόαση. Η δημόσια ακρόαση, που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα έντεκα το πρωί, σε αίθουσα της εκκλησίας Αγίου Επιφανείου στα Λύμπια. 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση