Το who is who του νέου CEO της PwC Κύπρου Φίλιππου Σώσειλου

InBusinessNews  15/10/2021 18:39
Το who is who του νέου CEO της PwC Κύπρου Φίλιππου Σώσειλου

Το who is who του νέου CEO της PwC Κύπρου Φίλιππου Σώσειλου

InBusinessNews  15/10/2021 18:39

Νέος επικεφαλής της PwC Κύπρου για την επόμενη τετραετία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2022 ο Φίλιππος Σώσειλος, o οποίος εξελέγη κατά τη διάρκεια εκλογικής διαδικασίας η οποία διεξήχθη σήμερα.

Ο Φίλιππος Σώσειλος είναι Συνέταιρος και Υπεύθυνος του τμήματος Επιχειρησιακών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε θέματα ηγεσίας με επικέντρωση στην επιτυχή υλοποίηση του ψηφιακού και επιχειρηματικού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτός είναι ο νέος CEO της PwC Κύπρου

Φίλιππος Σώσειλος: Η PwC Κύπρου θα συνεχίσει να πρωτοπορεί

Είναι Συνέταιρος της PwC Κύπρου από το 2000. Διετέλεσε υπεύθυνος του τμήματος Business Consulting υποστηρίζοντας τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τις ομάδες τους να ενισχύσουν τα αποτελέσματά τους. Ένα από τα κυριότερα θέματα που τον απασχολούν είναι οι  ευκαιρίες που φέρνει η ψηφιακή εποχή για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά έργα που έχουν αναληφθεί πρόσφατα από το τμήμα που ηγείται, αφορούν θέματα 5G, Κυβερνοασφάλειας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού και περιλαμβάνουν το Monetizing 5G Strategy και Security Vulnerability μεγάλου οργανισμού, το έργο αξιολόγησης κινδύνων ασφαλείας (Security Risk Assessment) για τις υπηρεσίες του Κυβερνητικού Κόμβου Διαδικτύου και η εκπόνηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Κύπρο.

Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PwC Κύπρου για 13 χρόνια και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού από το 2012 μέχρι το 2019.

Πέρα από τη μακροχρόνια εμπειρία του στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Σώσειλος ηγήθηκε μιας πληθώρας έργων που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα στην Κύπρο.

Έχει επίσης, σημαντική εμπειρία ως Executive Coach σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτής σε θέματα διοίκησης και έχει συμμετέχει σε μια σειρά συνεδρίων ως συντονιστής.   

Ο κ. Σώσειλος, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ (Johannesburg) με Bachelor of Commerce, κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), είναι μέλος του αντίστοιχου επαγγελματικού φορέα στην Κύπρο (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας