Ιωάννης Γεωργούλας: Το μέλλον στις πληρωμές είναι ηλεκτρονικό

Η Κύπρος διαθέτει όλα τα εφόδια για να καταστεί hub στον τομέα του fintech και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αφού υπάρχει αφενός μια πληθώρα εταιρειών του τομέα που δραστηριοποιούνται στη χώρα και είναι αδειοδοτημένες από την Κεντρική Τράπεζα, και αφετέρου έχει το εξειδικευμένο προσωπικό με την κατάλληλη τεχνογνωσία.

Διαβάστε ακόμα: 

Υποφέρει το επιχειρείν από την εκτόξευση του μεταφορικού κόστους

Ώθηση στις επενδύσεις μέσω του Μηχανισμού Ταχείας Δραστηριοποίησης

Πόσα πώλησε το ALEXO η Salamis και πώς διαμορφώνεται ο στόλος της

Αυτά επισήμανε, μιλώντας στο InBusinessNews, o πρόεδρος του νεοσύστατου Κυπριακού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI-Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions) Ιωάννης Γεωργούλας, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε σκόπιμη η ίδρυση του συνδέσμου. Απώτερος στόχος, δεν είναι άλλος από την προώθηση του ηλεκτρονικού χρήματος στην Κύπρος.

Διαβάστε εδώ: Και εγένετο… Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργούλας, ο Σύνδεσμος στοχεύει στην εκπροσώπηση και προώθηση των εταιρειών και των μελών του, που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό χρήμα, σε ό,τι αφορά τα οποιαδήποτε προβλήματα και ζητήματα τους αφορούν. «Στην Κύπρο», σημείωσε, «υπάρχει μια πληθώρα εταιρειών, οι οποίες είναι αδειοδοτημένες από την ΚΤΚ, εργοδοτούν αρκετό προσωπικό και προσφέρουν υπηρεσίες. Στόχος λοιπόν, είναι να έχουν μια κοινή φωνή».

Το μέλλον είναι ηλεκτρονικό
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ACEMPI, το μέλλον στον τομέα των πληρωμών είναι ηλεκτρονικό. Ειδικότερα, όπως υπέδειξε, από την έναρξη του κορωνοϊού, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, σχετίζονται με τις παραμέτρους τις διαφάνειας και της διευκόλυνσης των καταναλωτών.

Όπως επισήμανε ο Ιωάννης Γεωργούλας, παρόλο που οι Κύπριοι φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, εντούτοις, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Γενικότερα, τέτοιες υπηρεσίες, χρησιμοποιούνται περισσότερο από νέους σε ηλικία, αλλά και από άτομα που είναι εξοικειωμένα με τα κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Το ηλεκτρονικό χρήμα θα κυριαρχήσει
Ερωτηθείς κατά πόσο το χρήμα μελλοντικά θα χάσει τη φυσική του μορφή, ο κ. Γεωργούλας εξήγησε ότι σίγουρα, κάποια στιγμή, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα χαρτονομίσματα θα εξαφανιστούν και το ηλεκτρονικό χρήμα θα κυριαρχήσει.

«Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη, δεν είναι κάτι που ως Σύνδεσμος το επιδιώκουμε. Ως Σύνδεσμος, ο σκοπός μας είναι η προώθηση των αναγκών των μελών μας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν», υπογράμμισε.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη