Και εγένετο… Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος

InBusinessNews  27/09/2021 12:44
Και εγένετο… Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος

Και εγένετο… Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος

InBusinessNews  27/09/2021 12:44

Με στόχο την ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση του τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος στην Κύπρο, πήρε σάρκα και ο ομώνυμος Κυπριακός Σύνδεσμος, στο τιμόνι του οποίου εξελέγη ο ο Ιωάννης Γεωργούλας, Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της TFI Markets ltd.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου επί τη ευκαιρία ίδρυσης του νεοσύστατου συνδέσμου, η δημιουργία του αποσκοπεί στην προώθηση και ανάπτυξη στην Κύπρο του τομέα ηλεκτρονικού χρήματος. Το ακριβές όνομα που δόθηκε στο νέο σώμα, είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος και Ιδρυμάτων Πληρωμών (ACEMPI-Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions).

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου, κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη του τομέα καθώς επίσης και η προστασία, η εκπροσώπηση των επαγγελματικών συμφερόντων και δικαιωμάτων των Μελών και η μελέτη όλων των θεμάτων και προβλημάτων που τα επηρεάζουν ή σχετίζονται με αυτά.

Επισημαίνεται ότι, μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν όλες οι αδειοδοτημένες από την Κεντρική Τράπεζα εταιρείες (EMI’s – Electronic Money Institutions & PI’s – Payment Institutions) που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Σ’ ό,τι αφορά τα άτομα της ECOMMBX, που απαρτίζουν το Διοικητικό του Συμβούλιο, πρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Γεωργούλας, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της TFI Markets ltd, πρώην μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, πιστοποιημένος διευθυντής εταιρικής διακυβέρνησης για τράπεζες από το INSEAD και τραπεζικών εργασιών από το Chartered Banker Institute.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γρηγόρης Δελλάς, Ανώτερος Λειτουργός Συμμόρφωσης και Καινοτομίας της ECOMMBX.

Ταμίας εξελέγη η Φωτεινή Τσίκκου, Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ECOMMPAY.

Μέλος εξελέγη ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ​, Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της SIBILLA Solutions Ltd

Κατά την ιδρυτική συνέλευση του Συνδέσμου εξελέγη το πιο κάτω Δ.Σ.:

Πρόεδρος: ​​Ιωάννης Γεωργούλας ​​

Αντιπρόεδρος:​ Γρηγόρης Δελλάς ​​

Γραμματέας: ​​Έλενα Κοντού ​​​

Ταμίας:​​ Φωτεινή Τσίκκου ​​​

Μέλος: ​​Gleb Kozlov ​​​

Μέλος:​​ Ανδρέας Βασσιλόπουλος ​

Μέλος: ​​Γιαννάκης Χριστοφίδης ​

Μέλος:​​ Μιχάλης Χαραλαμπίδης ​

Μέλος:​ ​Ηρόδοτος Μιχαήλ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας