Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα: Οι τάσεις και οι προκλήσεις

InBusinessNews  28/09/2021 13:46
Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα: Οι τάσεις και οι προκλήσεις

Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα: Οι τάσεις και οι προκλήσεις

InBusinessNews  28/09/2021 13:46

Οι σύγχρονες τάσεις, οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη διαχείριση έργων, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ημερίδας «Διαχείριση Έργων στον Δημόσιο Τομέα» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου. Έμφαση δόθηκε στο πρότυπο Project Management Professional, το οποίο εμπεριέχει σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές, με την υιοθέτηση των οποίων επιτυγχάνεται η υλοποίηση διοικητικών αλλαγών.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επεσήμανε ότι η Διαχείριση Έργων είναι «Ένας σύγχρονος τρόπος εργασίας, ο οποίος υπερβαίνει τις παραδοσιακές δομές των δημόσιων οργανισμών και ενσωματώνει σύγχρονες τάσεις της διοικητικής επιστήμης». Παράλληλα, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στη στήριξη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Κύπρου, την άρση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις στη διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν τόσο οι πρόνοιες της Σύμβασης για τη Διαχείριση Έργων, όσο και οι σύγχρονες τάσεις, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον τομέα. Την ημερίδα διοργάνωσε η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης , σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, με τίτλο «Μαθησιακή υποστήριξη της εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας