Στον πάγο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Λεμεσό

InBusinessNews  24/09/2021 06:35
Στον πάγο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Λεμεσό

Στον πάγο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Λεμεσό

InBusinessNews  24/09/2021 06:35

Αναβολή παίρνει για την ώρα μεγάλη ανάπτυξη στην επαρχία Λεμεσού. Πρόκειται για θεματικό πάρκο, την κατασκευή του οποίου προγραμματίζει η εταιρεία Decosta Labs Ltd στην κοινότητα Πραστειό Κελλακίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Πολυτελείς επαύλεις έρχονται στις καταπράσινες Πλάτρες

Ανακτά την παλιά της αίγλη για ακίνητα η Λευκωσία

kellaki 3

Χαρακτηριστικά του προτεινόμενου έργου
Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία οικολογικού εκπαιδευτικού επισκέψιμου αγροκτήματος, όπου τα προτεινόμενα τεμάχια εμπίπτουν σε Ζώνη Προστασίας Ζ1 και βρίσκονται περίπου 200 μέτρα από την προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000-Ειδική Ζώνη Διατήρησης Δάσος Λεμεσού και με συνολικό εμβαδόν 25.565 τ.μ.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, πλην των χώρων στάθμευσης, θα καλύπτουν έκταση εδάφους 29% και οι δημόσιοι χώροι πρασίνου θα ανέρχονται στο 15%.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει οινοποιείο, αποστακτήριο, τυροκομείο, ελαιοτριβείο, καφετέρια, εστιατόριο, εργαστήριο συντηρήσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού, αμφιθέατρο, χώρο πώλησης εισιτηρίων-κατάστημα βιολογικών προϊόντων, βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και χώρους στάθμευσης.

kellaki2

Εκπαίδευση, επιμόρφωση, ψυχαγωγία  
Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των επισκεπτών παράλληλα με τη ψυχαγωγία τους, μέσω της προβολής θεμάτων περιβαλλοντικού, οικολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την παράδοση του τόπου.

kellaki1

Στον πάγο η ανάπτυξη
Το Τμήμα Περιβάλλοντος, για την έγκριση του προτεινόμενου έργου, ζήτησε από την εταιρεία να καταθέσει επιπρόσθετη μελέτη. Η μελέτη, θα πρέπει να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία όπως σχέδιο πυρασφάλειας που να εγκριθεί από το Τμήμα Δασών, εκτίμηση κατά πόσο η σφράγιση εδάφους και η διάβρωση από την αποκοπή δέντρων θα επηρεάσει τη γύρω περιοχή, και χαρτογράφηση της χλωρίδας, πανίδας εντός των προτεινόμενων τεμαχίων, καθώς και εκτίμηση της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης στο οδικό δίκτυο

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας