Μεταφορά πλούτου με ασφάλεια στις επόμενες γενιές

Η δημιουργία πλούτου, ειδικά για όσους ξεκίνησαν από το μηδέν, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση αλλά προϋποθέτει μακροχρόνια σκληρή δουλειά και κόπο. Ακόμη και για όσους τα «βρήκαν έτοιμα», η διατήρηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και η μεταβίβασή τους στις επόμενες γενιές απαιτεί σωστή διαχείριση.

Πλούσια άτομα και οικογένειες έχουν στην κατοχή τους ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως να βρίσκονται σε διάφορες δικαιοδοσίες. Χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό, οι αποταμιεύσεις αυτές, τα αποθέματα, τα ακίνητα κλπ. μπορεί να τύχουν διαφορετικής διαχείρισης από τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη, να βρεθούν σε κίνδυνο από τους πιστωτές (συμπεριλαμβανομένου του διαζυγίου των συζύγων) ή από πολιτική αστάθεια, ενώ μπορεί να υπόκεινται σε μεγαλύτερες φορολογικές υποχρεώσεις.

Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει προγραμματισμό για το πώς θα διατηρηθούν, θα διαχειριστούν και θα διανεμηθούν στα μέλη της οικογένειας. Θα πρέπει να θεωρείται ως μια εξελισσόμενη διαδικασία που αναπτύσσεται καθώς διαμορφώνεται τόσο η ζωή όσο και οι οικογενειακές συνθήκες.

Στην Κύπρο, ο οικογενειακός πλούτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα υψηλής εισοδηματικής στάθμης άτομα και οικογένειες έχουν στην κατοχή τους ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων (μετοχές εταιρειών, μετρητά, ακίνητα, μετοχές και ομόλογα) που δεν βρίσκονται μόνο στην Κύπρο.

Το μεγάλο δίλημμα που τίθεται ενώπιον κάθε ατόμου υψηλής εισοδηματικής στάθμης είναι «πώς ο πλούτος θα μεταβιβαστεί στην επόμενη γενιά;». Πώς διασφαλίζεται δίκαιη κατανομή της περιουσίας στους κληρονόμους, σύμφωνα με την επιθυμία τους, βάσει της υπάρχουσας νομοθεσίας, και κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η σωστή διαχείριση του εν λόγω πλούτου;

Οι εύπορες οικογένειες και οι οικογένειες υψηλής εισοδηματικής στάθμης στην Κύπρο βρίσκονται σήμερα σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς ο περισσότερος πλούτος στην Κύπρο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων δεκαετιών 1970-2010, συνήθως από έναν και μόνο επιχειρηματία. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επιχειρηματίες καλούνται να επιληφθούν του ζητήματος που αφορά τον τρόπο μεταφοράς του πλούτου που έχουν συσσωρεύσει στους κληρονόμους τους.

Το Συνέδριο «Wealth and Estate Planning Conference», που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα και που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, φιλοδοξεί να παρέχει πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές σε affluent και high net worth individuals, στα βασικά ζητήματα του estate και wealth planning, καθώς και στο πώς μπορεί κάποιος να μεταφέρει αποτελεσματικά, νόμιμα και δίκαια την περιουσία του στις επόμενες γενιές.

Παράλληλα, αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσον θα πρέπει τα μέλη της οικογένειας, σύζυγοι και παιδιά θα πρέπει να εμπλακούν στη διαδικασία απόφασης για πώς θα γίνει η μετάβαση της επιχείρησης στην επόμενη γενιά. Ποιο είναι το ορθό και ηθικά σωστό; Η μεταβίβαση της επιχείρησης στον υιό αφήνοντας στην απέξω τη θυγατέρα; Ποιο ρόλο και ποια θέση θα έχει ο/η σύζυγος; Σε περιπτώσεις διαζυγίου με πρώην και νυν συζύγους ποια είναι η σωστή διαδικασία;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν σημαντική Περιουσία (μετοχές, ακίνητα, επενδύσεις κλπ.). Συμμετοχή αναμένεται να υπάρξει κυρίως από μετόχους και διευθυντικά στελέχη των μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων και από τους συμβούλους τους: τράπεζες, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

  • : 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

*Το συνέδριο θα διεξαχθεί διά φυσικής παρουσίας, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύουν τη δεδομένη χρονική περίοδο και σύμφωνα με την εξέλιξη του COVID-19. Μετά και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, η συμμετοχή σε συνέδριο διά φυσικής παρουσίας προϋποθέτει την προσκόμιση SafePass: 1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού, τουλάχιστον να έγινε η πρώτη δόση και να έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες (κάρτα εμβολιασμού), ή 2) αποδεικτικό ότι το άτομο έχει νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες (sms αποδέσμευσης ή ανάρρωσης που στάλθηκε από Υπουργείο Υγείας), ή 3) πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ώρες πριν το συνέδριο. Παρακαλούμε όπως έχετε στην κατοχή σας σχετικό SafePass, σε περίπτωση που σας ζητηθεί, για έλεγχο.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation