Ε. Ευγενίου: Κρίσιμες οι μεταρρυθμίσεις και η μακροπρόθεσμη οικονομική στρατηγική

Οι ξένες επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Κύπρου, Ευγένιος Ευγενίου.

Μιλώντας στο πλαίσιο των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards, ο κ. Ευγενίου ανέφερε ότι η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την άντληση πόρων από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ, καθώς και η έναρξη εφαρμογής της μακροπρόθεσμης οικονομικής στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη, το Όραμα 2035, είναι κρίσιμης σημασίας.

«Έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε έναν πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό για τη χώρα μας που θα δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική, πιο παραγωγική και πιο διαφοροποιημένη οικονομία. Μια οικονομία που θα δημιουργήσει καλής ποιότητας νέες θέσεις εργασίας με βάση τη βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε σχετικά.

Διαβάστε ακόμα

Γ. Μιχαήλ: Η Κύπρος μπορεί να γίνει ένα ελκυστικό οικοσύστημα ICT

Όπως εξήγησε, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα κάνουν την Κύπρο ελκυστική για νέους επενδυτές και θα είναι το μεγαλύτερο δείγμα εκτίμησης για τους επενδυτές που έχουν ήδη επιλέξει την Κύπρο. «Αυτές οι αλλαγές θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον, στο οποίο θα είναι πιο εύκολο να διεξάγεις επιχειρηματικές δραστηριότητες, πιο ευχάριστο να ζεις, ενώ παράλληλα θ βελτιωθεί η φήμη της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Κύπρου.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε την ανάγκη η Κύπρος να εντείνει τις προσπάθειες για βελτίωση, έχοντας υπόψη ότι οι επενδύσεις πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της στρατηγικής που θα διαμορφώσει το μέλλον. «Πιστεύουμε ότι για να επιτευχθεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Η πανδημία σε συνδυασμό με μια σειρά αλληλένδετων και αλληλοενισχυόμενων παγκόσμιων τάσεων, δημιούργησαν ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για όλους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η PwC ξεκίνησε το "The New Equation", τη νέα παγκόσμια στρατηγική -ορόσημο που ανταποκρίνεται σε θεμελιώδεις αλλαγές στον κόσμο εστιάζοντας σε δύο αλληλένδετες ανάγκες που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια.

Όπως εξήγησε ο Ευγένιος Ευγενίου, το πρώτο είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, η οποία δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική, ούτε πιο δύσκολη, ενώ το δεύτερο είναι η επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων σε ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός και ο κίνδυνος διαταραχών είναι πιο έντονοι από ποτέ και οι προσδοκίες από την κοινωνία δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες.

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις