Γ. Μιχαήλ: Η Κύπρος μπορεί να γίνει ένα ελκυστικό οικοσύστημα ICT

Την ανάγκη η Κύπρος να διατηρήσει και να ενδυναμώσει ένα περιβάλλον που να προσελκύει διεθνείς εταιρείες και και άτομα υψηλού εισοδήματος που θα ζήσουν και θα εργαστούν στο νησί, επεσήμανε ο Managing Director της IMH, Γιώργος Μιχαήλ.

Μιλώντας στο πλαίσιο των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι αποτελεί κοινό όραμα με τον Invest Cyprus να προωθηθεί η Κύπρος ως ένα ελκυστικό, μοντέρνο και διαφανές διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, καθώς και ως ένας κοσμοπολίτικος προορισμός ζωής.

Όπως είπε ο κ. Μιχαήλ, η IMH υποστηρίζει ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του Invest Cyprus για τη δημιουργία ενός ελκυστικού οικοσυστήματος ICT, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος μπορεί πραγματικά να είναι ένας μοναδικός ευρωπαϊκός προορισμός για επιχειρηματική έρευνα και καινοτομία, για Startups και ICT Headquartering.

«Πρέπει να έχουμε έναν συνδυασμό σταθερών και ανταγωνιστικών εμπορικών, νομικών, οικονομικών και μεταναστευτικών πλαισίων. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας και συναφείς άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας. Παρόμοιες ευκαιρίες υπάρχουν σε άλλους τομείς όπως ο Τουρισμός και η Φιλοξενία, τα Ακίνητα, τα Επενδυτικά Ταμεία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ναυτιλία και η Εκπαίδευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ εξέφρασε ευγνωμοσύνη στους διεθνείς επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοιοι επενδυτές στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;