LearnWorlds: Η εταιρεία με βάση την Κύπρο που έλαβε $32 εκατ.

Στα 32 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η LearnWorlds από το αμερικανικό private equity Insight Partners. Η νεοφυής εταιρεία που έχει τη βάση της στην Κύπρο και γραφεία στα Χανιά, ανακοίνωσε επίσης τριπλάσια έσοδα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η LearnWorlds, δραστηριοποιείται στον τομέα του eLearning και μέσα από την πλήρη πλατφόρμα της προσφέρει τη δημιουργία, φιλοξενία και πώληση διαδικτυακών μαθημάτων και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 2014 από τους Πάνο Σιώζο, Φάνη Δεσποτάκη και Γεώργιο Παλαιογεωργίου, και ενώ είχε τη βάση της στη Βρετανία, το Brexit ώθησε την εταιρεία να αναζητήσει άλλο «σπίτι». Η Κύπρος αποτέλεσε μία σίγουρη επιλογή και από τότε καταγράφει άνοδο.

Ενδεικτικό να αναφερθεί ότι η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε ένα δύσκολο έτος, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά γόνιμο για τον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης, σημειώνοντας αύξηση πάνω από το τριπλάσιο, καθώς η ζήτηση για διαδικτυακή μάθηση επιταχύνθηκε σε «νέο φυσιολογικό».

Διαβάστε ακόμη: 

Γιατί δεν άνοιξε το Metropolis Mall και πότε θα γίνει το opening

Βλέπει προς Ανώτατο ο Αναστασιάδης, τεντώνει το σχοινί η Βουλή

Η LearnWorlds σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση που έλαβε από την Insight Partners για να προωθήσει τα προϊόντα της, να ενισχύσει την επιτυχία των πελατών της και να επιταχύνει το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις που επικεντρώνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η LearnWorlds αναμένει ότι η εταιρεία θα υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της από 80 σε 170 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης τον επόμενο χρόνο, επεκτείνοντας την ομάδα διεθνώς, πέρα από τα σημερινά της κεντρικά γραφεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο CEO και συνιδρυτής της LearnWorlds, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «είμαστε σε πορεία για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και πιο προσβάσιμη πλατφόρμα δημιουργίας μαθημάτων για εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν πάθος με την διδασκαλία όπως εμείς. Εκδημοκρατίσαμε την ηλεκτρονική μάθηση απευθείας προς τους καταναλωτές, καθιστώντας δυνατό σε όλους να ξεκινήσουν το δικό τους διαδικτυακό μάθημα, από το σαλόνι τους και να επωφεληθούν από τις δεξιότητες και το περιεχόμενό τους».

Η LearnWorlds γνώρισε ταχεία ανάπτυξη και ήδη μετράει περισσότερους από 4.300 πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των σόλο «edupreneurs», των SMBs και των μεγάλων εκπαιδευτικών εταιρειών πωλητών διαδικτυακών εκπαιδευτικών μαθημάτων, καθώς και των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των εταιρειών που παρέχουν online εκπαίδευση για τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους. Η LearnWorlds γνώρισε τεράστια ζήτηση για την πλατφόρμα της και αυτή η ζήτηση συνεχίστηκε το 2021. Χαρακτηριστικό να αναφερθεί ότι πάνω από το 40% του μεριδίου της αγοράς των πελατών της είναι από τις ΗΠΑ και ένα περίπου 30% είναι από την Ευρώπη.

Η Insight Partners, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών εταιρείων μετοχών. Είναι γνωστή για τη στενή συνεργασία της με εταιρείες ανάπτυξης, παρέχοντας απαράμιλλη τεχνογνωσία και επιχειρηματική στρατηγική, και βοηθώντας τις να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους. Το Insight Onsite, ο κινητήρας ScaleUp, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις εταιρείες χαρτοφυλακίου να ενδυναμωθούν, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών σε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως η πρόσληψη, το μάρκετινγκ και η ανάπτυξη προϊόντων. Το Insight έχει υποστηρίξει τους χρήστες του Twitter, του Shopify και του Pluralsight, με τρέχουσες εταιρείες χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένων των Udemy, Skilljar, Epignosis και Monday.com.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett