Το Coronapass, οι έλεγχοι και η ευθύνη των ιδιοκτητών υποστατικών

InBusinessNews  06/05/2021 10:04
Το Coronapass, οι έλεγχοι και η ευθύνη των ιδιοκτητών υποστατικών

Το Coronapass, οι έλεγχοι και η ευθύνη των ιδιοκτητών υποστατικών

InBusinessNews  06/05/2021 10:04

Η αστυνομία και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα επιφορτιστούν την ευθύνη των ελέγχων του Coronapass, που μπαίνει στη ζωή μας από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς η εν λόγω ευθύνη να μετακυλύεται στους ιδιοκτήτες υποστατικών ή στους πολίτες.

Αυτό ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας,  υπογραμμίζοντας πως το Coronapass είναι ένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω τη ευρείας επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

«Θα ελέγχεται από μέρους των αρμοδίων τμημάτων και υπηρεσιών και είναι μία ευθύνη που θα αναλάβει το κράτος, δεν θα μετακυλιστεί η ευθύνη του ελέγχου στους ιδιοκτήτες υποστατικών ή στους πολίτες», τόνισε αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη: 

Ανοίγει ξανά η οικονομία-Επανεκκίνηση με Coronapass

Πανέτοιμοι για το νέο restart ξενοδοχεία και εστίαση

Έτσι θα λειτουργούν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μετά το lockdown  

Ερωτηθείς κατά πόσο οι πολίτες θα κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν διαθέσιμο Coronapass, ο κ. Σεντώνας υπέδειξε πως θα υπάρχει πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας. «Ο λόγος που λήφθηκε χθες η απόφαση τελικά, είναι για να μεσολαβήσουν κάποιες μέρες για να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση», εξήγησε.

Σε πρώτο στάδιο το Coronapass θα είναι σε έντυπη μορφή. Οι πολίτες θα μπορούν να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, το οποίο θα είναι σε πρώτη φάση το Coronapass τους.

Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες με κορωνοϊό, μπορούν να παρουσιάσουν το μήνυμα το οποίο τους αποστάλθηκε για αποδέσμευσή τους από την καραντίνα. Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο, έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Υφυπουργείο Καινοτομίας, ώστε να δημιουργήσει το Coronapass σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται πως το τρίπτυχο του Coronapass προϋποθέτει τα εξής:

*Αρνητικό test (pcr /rapid) με ισχύ εντός 72 ωρών.

*Εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό.

*Να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους έξι μήνες.

To Coronapass θα πρέπει να προσκομίζεται, μεταξύ άλλων, σε χώρους εστίασης, όπως και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων.

Coronapass θα χρειάζονται και όσοι εισέρχονται στα εμπορικά κέντρα, καθώς και υπερκαταστήματα και πολυκαταστήματα του λιανικού εμπορίου, λόγω του μεγάλου αριθμού πελατών.

Με τα ίδια δεδομένα θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού, νοουμένου ότι οι δραστηριότητες γίνονται σε κλειστούς χώρους.

Επίσης, Coronapass θα χρειάζονται και όσοι επισκέπτονται ξενοδοχεία.

Σημειώνεται πως Coronapass δεν θα χρειάζονται όσοι θα επισκέπτονται μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, αισθητικούς κτλ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας