Στο νέο τεύχος του GOLD: Οι Επαγγελματικές Υπηρεσίες στην Κύπρο

Η κυπριακή οικονομία μπορεί να χωριστεί σε τρεις ευρείες κατηγορίες: Γεωργία, μεταποίηση και υπηρεσίες. Ο τελευταίος είχε μακράν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ, αντιπροσωπεύοντας το 82,7% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας το 2019.

Αποτελούμενος από ένα έμπειρο και άριστα καταρτισμένο σώμα επαγγελματιών, ο τομέας υποστηρίζει πολλές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκφάνσεις του κυπριακού επιχειρείν, από εγγραφή εταιρείας μέχρι χρηματοδότηση, ασφάλιση, επενδυτικά κεφάλαια, διαχείριση πλοίων και άλλα.

Διαβάστε ακόμη: 

Δέκα μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες σε Πλάτρες, Κακοπετριά και Πεδουλά

Κ. Οικονομίδης: Παλιές συνήθειές μας θα επιστρέψουν μετά την πανδημία

Τα τελευταία χρόνια σημαδεύτηκαν από μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών στο νησί μας, καθώς έχει καταφέρει να γίνει αργά, αλλά σταθερά, ζωτικό μέρος της κυπριακής οικονομίας.

Ωστόσο, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες και ολοένα και πιο απαιτητικές κανονιστικές απαιτήσεις, η πανδημία COVID-19 και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με φορολογικά κίνητρα σε διαφορετικούς επενδυτικούς προορισμούς δημιουργούν νέες και πρωτοφανείς προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν φρέσκες ιδέες και καινοτόμες λύσεις, για να αντιμετωπιστούν ριζικά.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD που κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε digital έκδοση αύριο Κυριακή 18 Απριλίου, ειδικοί αναλύουν και εξηγούν την εξέλιξή και τη σημασία του κλάδου, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες και τις νέες προοπτικές που παρουσιάζονται εν μέσω πανδημίας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Επίσης, ειδικοί αναλύουν και σκιαγραφούν μια ιστορική διαδρομή 40 ετών, με έντονες διακυμάνσεις, από το 1980 μέχρι και το 2020, προσφέροντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει το μέγεθος και τη συμβολή του τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών στην οικονομία, καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στην άνθιση και μετέπειτα στην ανάπτυξή του.

Ταυτόχρονα, στο νέο τεύχος του GOLD φιλοξενούνται οκτώ  αποκλειστικές συνεντεύξεις & features με CEOs και στελέχη διάφορων τομέων της κυπριακής επιχειρηματικότητας.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett