H Κύπρος στη ψηφιακή εποχή

H Κύπρος κατατάσσεται μόλις 24η μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. όσον αφορά τον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI) για το 2020. Ωστόσο, η τελευταία χρονιά με την πανδημία covid-19, ανάγκασε ακόμη και τις πιο διστακτικές εταιρείες να επιταχύνουν και να πάνε ψηφιακά.

Ιδανικά, οι τεχνολογικές αλλαγές οι οποίες επιβλήθηκαν από τη νέα πραγματικότητα, όπως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, θα διατηρηθούν και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα, και η μετάβαση στον θαυμαστό καινούργιο και ψηφιακό κόσμο θα συνεχίσει με έντονους ρυθμούς μέχρι την πλήρη υλοποίηση της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής.

Διαβάστε ακόμα: 
Η ακτινογραφία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο

Irina Misca: Η συνταγή για την επιβίωση των επιχειρήσεων   

Διαβάστε εδώ: ΙΝ Business Απριλίου: The Digital Edition

Το IN Business Απριλίου, που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή στα περίπτερα και σε digital έκδοση, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί... το digital τεύχος, καθώς είναι, για πρώτη φορά, εξολοκλήρου αφιερωμένο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις επιχειρήσεις της Κύπρου που ακολουθούν, άλλες ως νεοεισερχόμενες κι άλλες ως πρωταθλήτριες, τις επιταγές της νέας εποχής.

Στην ειδική αυτή έκδοση φιλοξενούνται συνεντεύξεις από στελέχη 11 εταιρειών από ισάριθμους τομείς-βιομηχανία, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, υγεία, χρηματοοικονομικά, υπηρεσίες, πρωτογενής τομέας, κατασκευές, ενέργεια, εστίαση και τουρισμός-, μέσα από τις οποίες μαθαίνουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται τεχνολογικά κάθε κλάδος και ποιες είναι οι νέες τάσεις.

Επίσης, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται τρεις ΜμΕ, τρεις Startups, επτά Digital Champions-εταιρείες που στήριξαν την ύπαρξή τους στην ψηφιοποίηση-, αλλά και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της ψηφιακής στρατηγικής στη χώρα μας.

Στο IN Business μιλούν η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Δειτε Επισης

Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες