NIPD Genetics: Δυναμικά στον τομέα των κλινικών και μοριακών εργαστηρίων

Ανεβάζει τον πήχη παροχής υπηρεσιών κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων η NIPD Genetics, καθώς στις 2 Απριλίου αρχίζει η ταυτόχρονη λειτουργία 9 δειγματοληπτικών κέντρων, τα οποία είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν εννέα δειγματοληπτικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και ένα κεντρικό εργαστήριο. Τα δείγματα θα αναλύονται ταχύτατα, βάσει όλων των προδιαγραφών που κατοχυρώνουν τη διοχέτευση ασφαλών και ποιοτικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Διαβάστε ακόμα: 

ASBIS: Ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία στην Κύπρο

Meridian Plaza: Μεικτή ανάπτυξη από την Admare Group

Bullfrog: Μέχρι και μουστάκι θα ξυρίσετε στο Mall of Cyprus

Τα δειγματοληπτικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν στις πιο κάτω περιοχές:

1. ΛΕΜΕΣΟΣ - Αγίας Φυλάξεως 64, Λεμεσός, 3025
2. ΛΕΜΕΣΟΣ - Λεωφόρος Κολωνακίου 20, Ενορία Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη, Άγιος Αθανάσιος 4103
3. ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΑΙΝΟΥ -Αγίου Γεωργίου, Ακίνητα Μαλλουρή, Κατάστημα 3, Αθηαίνου, 7600
4. ΛΑΡΝΑΚΑ - Ζακύνθου 18, Λάρνακα, 6018
5. ΑΜΜΟ/ΣΤΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ - Αγίου Γεωργίου 14, Παραλίμνι, 5280
6. ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ - Αρχ. Μακαρίου 80, Λακατάμια, 2323
7. ΛΕΥΚΩΣΙΑ –ΠΛΑΤΥ - Κατάστημα 4, Λεωφόρος Κυρηνείας, 143 Αγλατζιά
8. ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΤΣΙΑ - Αρχ. Μακαρίου 25, Λατσιά, 2220
9. ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΕΓΚΩΜΗ - Νέας Έγκωμης 31, Έγκωμη, 2409

Επένδυση και υπηρεσίες
Για τη δημιουργία των δειγματοληπτικών κέντρων και το κεντρικό εργαστήριο η NIPD Genetics προχώρησε σε μια επένδυση που ξεπερνά το €1 εκατ. Η δημιουργία των εργαστηρίων προέκυψε από την διαπίστωση της εταιρείας για τη μεγάλη ανάγκη για την ύπαρξη υπερσύγχρονου παροχέα κλινικών εργαστηριακών υπηρεσιών, που να είναι εφάμιλλος και ισοδύναμος με τα καλύτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά εργαστήρια. Έτσι η NIPD Genetics  εντάσσεται δυναμικά στον τομέα των κλινικών και μοριακών εργαστηρίων, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υπηρεσιών υγείας. Τα κλινικά εργαστήρια είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ.

Για την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες, τα κλινικά εργαστήρια θα εξοπλιστούν με ολοκαίνουργια ρομποτικά συστήματα, πλήρως αυτοματοποιημένα, προηγμένης τεχνολογίας. Τα εργαστήρια θα πιστοποιηθούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, ISO 15189:2012, τα οποία θα διασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία προχωρεί στην δημιουργία μεγάλου χαρτοφυλακίου εξετάσεων που θα καλύψει όλες τις ανάγκες που αφορούν στις κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, μέσω του δικτύου δειγματοληπτικών κέντρων θα προσφέρονται πέραν των 1.000  διαφορετικών κλινικών εργαστηριακών εξετάσεων (μικροβιολογία, βιοχημεία, αιματολογία, ανοσολογία) το οποίο θα αναπτύσσεται συνέχεια και θα είναι συμβατό με τις τεχνολογίες αιχμής.

Τα εργαστήρια επιπρόσθετα θα προσφέρουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών που ήδη διαθέτει η εταιρεία στους τομείς των Προγεννητικών, Προεμφυτευτικών, Νεογνολογικών, Μεταγεννητικών και Ογκολογικών εξετάσεων (Adventia, VERAgene, ForeSENTIA, VERACITY, PreSENTIA, Amfira κ.ά.).

Test Covid-19
Παράλληλα, στα δειγματοληπτικά κέντρα θα παρέχονται όλες οι καινοτόμες γενετικές εξετάσεις, καθώς και όλα τα τεστ που αφορούν τις αναπνευστικές λοιμώξεις συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας COVID-19.

Συγκεκριμένα, θα διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν 22 αναπνευστικές λοιμώξεις, 4 αναπνευστικούς ιούς. Σε ό,τι αφορά την ασθένεια COVID-19 θα διενεργούνται μοριακό τεστ RT-qPCR, τεστ ταχείας ανίχνευσης, τεστ αντισωμάτων, καθώς και συνδυασμός τεστ αντισωμάτων με μοριακό τεστ RT-qPCR COVID-19.

Υψηλή ποιότητα
Τα εργαστήρια θα είναι σε θέση να προσφέρουν εξατομικευμένη φροντίδα υψηλής ποιότητας με χρήση καινοτόμου τεχνολογίας και ρομποτικής. Προς τούτο η NIPD Genetics προχώρησε στην πρόσληψη 50 ατόμων που θα στελεχώνουν τα νέα κλινικά εργαστήρια. Το νέο προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και θα ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του κάθε ασθενή με ευέλικτο τρόπο.

Ανθρωποκεντρική προσέγγιση
Με την λειτουργία των νέων κλινικών εργαστηρίων η NIPD Genetics θα συνεχίσει την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση προς τον ασθενή, καλλιεργώντας κλίμα αξιοπιστίας και σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμό προς τον ασθενή και διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού. Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή εμπειρίας που υπερβαίνει τις προσδοκίες των ασθενών και ικανοποιεί την κάθε τους ανάγκη.

Μακροπρόθεσμος στόχος της NIPD Genetics είναι όπως ηγηθεί του τομέα Κλινικών και Μοριακών εργαστηρίων, προσφέροντας υψηλή τεχνολογία καθώς επίσης προϊόντα και υπηρεσίες πολύτιμης αξίας.

Δειτε Επισης

«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας