Γ. Μιχαήλ: Επιβράβευση πρωτοποριακών και καινοτόμων ιδεών

Η δημιουργία, ενός ετήσιου έγκυρου και καθολικά αποδεκτού θεσμού βράβευσης Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου και Ακινήτων είναι κάτι που έλειπε από την Κύπρο, επισήμανε ο CEO της ΙΜΗ. Μιλώντας κατά την τελετή των Cyprus Architecture, Property & Interior Design Awards, ο Γιώργος Μιχαήλ τόνισε πως η ΙΜΗ δημιουργεί τον νέο αυτό ετήσιο θεσμό, όπου επιλέγονται και επιβραβεύονται μέσω μιας μακράς, και πολύπλοκης διαδικασίας τα έργα και οι δουλειές που έχουν ξεχωρίσει.

Ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως η ΙΜΗ είναι αρκετά προσεκτική και μελετά πολύ πριν καθιερώσει ένα νέο θεσμό βράβευσης. Για να αναπτυχθούν. Πρόσθεσε, οι όροι συμμετοχής και τα ζητούμενα κάθε υποψηφιότητας, διενεργήθηκε σε βάθος έρευνα και μελέτη, ενώ εισακούστηκαν οι συμβουλές ειδικών, μελετητών, επαγγελματικών συλλόγων και επιμελητηρίων.

Σημείωσε πως υποβλήθηκαν πέραν των 150 προτάσεων και υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες. Για να αξιολογηθούν και να βαθμολογηθούν τα έργα που έχουν υποβληθεί συστάθηκε επιτροπή από 30 μέλη που αντιπροσωπεύουν θεσμούς, επαγγελματικές οργανώσεις, και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Για να καταλήξει στους νικητές, η επιτροπή έκανε αρκετές συναντήσεις, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά. 

«Είναι φυσικό κάθε θεσμός βράβευσης να έχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας. Στόχος μας δεν είναι να ξεχωρίσουμε κάποια έργα και κάποιες δουλειές και να τα «χρήσουμε» καλύτερα από άλλα. Στόχος μας είναι να επιβραβεύσουμε κάποιες προσπάθειες, κάποιες πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες και δουλειές. Πιστεύουμε ότι η εγκυρότητα και η αντικειμενικότητα της ΙΜΗ, η επιστημοσύνη και η «συλλογική σοφία» των μελών της επιτροπής, καθώς και οι ξεκάθαρες διαδικασίες εξασφαλίζουν το κύρος του θεσμού».

Ο CEO της ΙΜΗ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της επιτροπής των βραβείων, τον Κύριο Χορηγό την Ergo Home Group, όπου με την B&B Italia παρουσιάζει την τελετή.

Ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, στον Χρυσό Χορηγό την Atlas Pantou, στους Αργυρούς Χορηγούς ΚΟΝΕ και MUSKITA Aluminium Industries, στον Χορηγό του Βραβείου «ΠΡΑΣΙΝΟ Έργο Περιβαλλοντικής Συνείδησης», που είναι η εταιρεία ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ και στους Χορηγούς Επικοινωνίας ALPHA TV και το  περιοδικό IN Business.

Καταληκτικά, ο Γιώργος Μιχαήλ απέτισε φόρο τιμής στον εμπνευστή των βραβείων, τον άνθρωπο που χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα τον περασμένο χρόνο: τον αείμνηστο Κυριάκο Στέλιου. Ο Κυριάκος, ήταν ένας εκ των δυο ιδρυτών της εταιρείας Cucina & Cucina, που εξελίχθηκε στον όμιλο Ergo Home Group και ήταν ο εμπνευστής του θεσμού των αρχιτεκτονικών βραβεύσεων.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»