Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ο κόσμος μας αναγνωρίζει ως το υπ' αριθμόν ένα ιατρικό κέντρο της Κύπρου

Ως το πιο αξιόπιστο ιατρικό κέντρο στην Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε το American Medical Center/ American Heart Institute από τους πολίτες, κατακτώντας την κορυφή σε παγκύπρια έρευνα που διενεργήθηκε σε αστικές και αγροτικές περιοχές, με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών άνω των 18 ετών. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων RAI Consultants, η οποία αφορούσε έξι Κέντρα Υγείας της Κύπρου, το American Medical Center κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας.

Διαβάστε ακόμα: Ι. Παπαλέκας: Ο Mr Nammos στο deal εξαγοράς του Parklane

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το ότι παραμένουμε στην πρώτη θέση, διότι με τις αλλαγές του ΓεΣΥ και την εμφάνιση της πανδημίας ο τομέας της υγείας, στο σύνολο του, διέρχεται από μια πολύ δύσκολη περίοδο. Παρά το ότι το ΓεΣΥ, που παρέχει δωρεάν φροντίδα, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιατρικής δραστηριότητας σήμερα εντούτοις ο κόσμος αναγνωρίζει ότι ένα νοσοκομείο που δεν είναι ενταγμένο στο ΓεΣΥ και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, εξακολουθεί να είναι το υπ' αριθμόν ένα ιατρικό κέντρο της Κύπρου. Αυτό για εμάς είναι σημαντικό», δήλωσε στο InBusinessNews, ο θωρακοκαρδιοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​Π. Φτελλέχας: Πώς βλέπει την κατάσταση για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης

Η πληρότητα του νοσοκομείου μας είναι πολύ υψηλή και φαίνεται ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι εντός ΓεΣΥ η ποιότητα έχει αντικατασταθεί με την ποσότητα, γεγονός που ανησυχεί, καθώς παρατηρούνται παράξενα φαινόμενα που δεν υπήρχαν στην προ ΓεΣΥ εποχή, σημείωσε ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, κάνοντας λόγο για μαζική κατανάλωση της ιατρικής.  

«Σίγουρα είναι φοβερά σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση, η οποία χρήζει μεταρρύθμισης, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε την καθιστά ανεξέλεγκτη όσον αφορά το ποιοτικό κομμάτι και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες, από ιατρικής και οικονομικής πλευράς», πρόσθεσε.  

Διαβάστε ακόμα: Θα προστατεύονται από αγωγές και αντίποινα οι whistleblowers

«Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο»

Η μεγάλη ανησυχία του American Medical Center είναι ότι με την είσοδο του στο ΓεΣΥ θα αναγκαστεί να θυσιάσει την ποιότητα για την ποσότητα. «Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο», υπογράμμισε ο Δρ Μαρίνος Σωτηρίου. Και οι υποδομές μας είναι διαφορετικές, αφού το νοσοκομείο μας διαθέτει μικρό αριθμό κλινών και δεν μπορεί να υιοθετήσει το μοντέλο της μαζικής κατανάλωσης της ιατρικής, επεσήμανε. 

 

«Το μοντέλο του να αλλάζω τρεις φορές την ημέρα τους ασθενείς στο ίδιο κρεβάτι, για εμάς είναι προβληματικό»

Το American Medical Center πρέπει να μείνει επικεντρωμένο στην ποιότητα και στην επιλεκτική εφαρμογή της ιατρικής για πολύ εξειδικευμένες επεμβάσεις, οι οποίες χρειάζονται πολύπλοκες ομάδες ιατρών για να μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μας ανέφερε ο συνιδρυτής του American Medical Center, υπογραμμίζοντας ότι «το μοντέλο του να αλλάζω τρεις φορές την ημέρα τους ασθενείς στο ίδιο κρεβάτι, για εμάς είναι προβληματικό».

Το μοντέλο του κέντρου είναι η ομαδοποίηση της εργασίας, αφού υπάρχουν πολλοί ειδικοί, οι οποίοι συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. 

Διαχρονικά, ασχολήθηκε με περίπλοκα περιστατικά τα οποία, συνήθως, ζητούσαν ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό. 

Με τον τρόπο αυτό «ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επεκταθούμε στη περιοχή στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, κάτι που αποτελεί και στόχο του κράτους». 

Όπως μας αναφέρθηκε, μέχρι και πριν την εμφάνιση της πανδημίας το κέντρο δεχόταν αρκετά περιστατικά από το εξωτερικό (Ισραήλ, άλλες χώρες της περιοχής και Ευρώπη). 

 

Θα επεκτείνει υπηρεσίες και κτηριακές εγκαταστάσεις 

Σύμφωνα με τον Δρ. Μαρίνο Σωτηρίου, το κέντρο επεξεργάζεται αρκετά σχέδια και αναμένονται συγκεκριμένες διαδικασίες για αδειοδότηση, ώστε να επεκτείνει και τις υπηρεσίες και τις κτηριακές εγκαταστάσεις του. Σημειώνεται ότι το κέντρο είναι χτισμένο με πολύ διαφορετική φιλοσοφία σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία, της Κύπρου και του εξωτερικού. «Ο ασθενής και η άνεση του βρίσκονται στο επίκεντρο και αυτό φαίνεται και από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κλεινών μας είναι μονές», μας επισημάνθηκε. 

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ