ΕΥ Κύπρου: Στρατηγική συνεργασία με Γιώργο Λακκοτρύπη

InBusinessNews  12/02/2021 13:42
ΕΥ Κύπρου: Στρατηγική συνεργασία με Γιώργο Λακκοτρύπη

ΕΥ Κύπρου: Στρατηγική συνεργασία με Γιώργο Λακκοτρύπη

InBusinessNews  12/02/2021 13:42

H EY Κύπρου σύναψε συμφωνία με την εταιρία LMA Advisory Ltd, κύριο στέλεχος της οποίας είναι ο τέως υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κυρίως στους τομείς που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή μετάβαση.

Διαβάστε ακόμα: 
Δεν αλλάζουν οι μετοχικές ισορροπίες στην N.K. Shacolas Holdings
O νέος σταθμός στην καριέρα του Κυριάκου Ζηντίλη
Altamira: Σπίτι €120.000 και διαμερίσματα από €50.000
Απεβίωσε ο David Barker, CEO της EY Κύπρου
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Muskita – TUI για Aldiana

O Γιώργος Λακκοτρύπης είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988-1991). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993-1995).

Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου, όπου για τα επόμενα 6 χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων.

Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Κατόπιν πέντε χρόνων ο κύκλος διοίκησής του επεκτείνεται και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

Ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας την 1η Μαρτίου 2013 και αποχώρησε προ μερικών μηνών.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας