Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Muskita – TUI για Aldiana

Από κοινού θα ελέγχουν οι  Muskita Tourist Enterprises Ltd και TUI AG (μέσω της Robinson Club GmbH) το ξενοδοχείο Aldiana Club Zypern Hotel, από τις Muskita Tourist Enterprises Ltd και TUI AG (μέσω της Robinson Club GmbH).

Ο εν λόγω από κοινού έλεγχος αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.  

Οι συμμετέχουσες εταιρείες στην παρούσα συγκέντρωση είναι οι:

1. H Muskita Tourist Enterprises Ltd που είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Muskita, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ιδιοκτησία ξενοδοχείων, στην εμπορία αλουμινίου και στα ακίνητα.

2. Η Robinson Club GmbH που είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας (στο εξής η «Διαχειρίστρια του Ξενοδοχείου»). Η Robinson Club GmbH, θυγατρική του ομίλου TUI, προσφέρει σε ταξιδιώτες, ζευγάρια και οικογένειες μια ιδιαίτερη ποικιλία σε όλα τα είδη διακοπών. Πολλά από τα κλαμπ της είναι επίσης κατάλληλα για συνέδρια και εκδηλώσεις κινήτρων (π.χ. ιδιωτικοί γάμοι, εταιρικές ή παρουσιάσεις προϊόντων).

Η μητρική εταιρεία του ομίλου TUI είναι η TUI AG. Ο εν λόγω όμιλος εταιρειών αποτελεί ένα πολυεθνικό όμιλο ταξιδιού και τουρισμού και δραστηριοποιείται μέσω αεροπορικών εταιρειών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, κρουαζιερόπλοιων, θέρετρων και ξενοδοχείων.

Η απόφαση για τον κοινό έλεγχο πραγματοποιείται στη βάση Συμφωνίας Διαχείρισης μεταξύ της Muskita Tourist και της Robinson Club GmbH.

Σημειώνεται ότι στις 16/7/20, υπήρξε τροποποίηση της Συμφωνίας Διαχείρισης, η οποία αφορούσε τη μεταφορά της ημερομηνίας έναρξης της εν λόγω Συμφωνίας σε προγενέστερη ημερομηνία. Βάσει του άρθρου 1 της τροποποίησης, η ημερομηνία παράδοσης του ξενοδοχείου στο Διαχειριστή, θα είναι 30/4/21.

Δυνάμει της Συμφωνίας Διαχείρισης, η Robinson Club GmnH, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στη TUI, θα ενεργεί ως διαχειρίστρια του ξενοδοχείου που αποτελεί την Επιχείρηση Στόχο, ενώ η Muskita Tourist, η οποία είναι μέλος του ομίλου Muskita, θα παραμείνει ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Οι συμμετέχουσες υποστηρίζουν ότι στην παρούσα πράξη προκύπτει από τους όρους της Συμφωνίας Διαχείρισης κοινός έλεγχος επί του ξενοδοχείου Aldiana Club Zypern Hotel από της Robinson και Muskita Tourist.

Λεπτομέρειες
Η Muskita Tourist κατέχει το ξενοδοχείο Aldiana Club Zypern hotel και βρίσκεται στο χωριό Αλαμινός, στην επαρχία Λάρνακας. Είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο τεσσάρων αστέρων (4*) με 322 δωμάτια και σουίτες. Το ακίνητο διαθέτει ένα πλήρες φάσμα ανέσεων που περιλαμβάνουν: κέντρο ευεξίας με γυμναστήριο, στούντιο αεροβικής γυμναστικής και σπα για θεραπείες ομορφιάς; 1 εσωτερική και 2 εξωτερικές πισίνες; μια ποικιλία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως 10 γήπεδα τένις από χώμα, ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, τοξοβολία και σχολή καταδύσεων, κτλ., μία μπουτίκ, ένα κλειστό θέατρο χωρητικότητας 600 ατόμων; ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μπαρ και 2 εστιατόρια.

O όμιλος Muskita κατέχει επίσης από κοινού και διαχειρίζεται το Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό, καθώς και το Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Τα δύο αυτά ξενοδοχεία είναι πέντε αστέρων (5*), με το Amathus Beach Hotel να έχει 239 δωμάτια και σουίτες και το Four Seasons Hotel να έχει 299 δωμάτια και σουίτες.

Επιπρόσθετα, μέσω της Muskita Investments Ltd, ο όμιλος Muskita μισθώνει το Melia Athens, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα, με 136 δωμάτια και σουίτες.

Ο όμιλος Muskita δραστηριοποιείται επίσης στην παραγωγή και πώληση προφίλ αλουμινίου, αξεσουάρ αλουμινίου μέσω της Muskita Aluminium Industries Ltd, η οποία είναι μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες βιομηχανίες, που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό, την εξώθηση, την ανοδίωση, την ηλεκτροστατική βαφή και την εμπορευματοποίηση προϊόντων αλουμινίου. Επιπρόσθετα, μέσω της Muskita Investments Ltd, ο όμιλος δραστηριοποιείται στις επενδύσεις.

Ο όμιλος TUI είναι ένας παγκόσμιος όμιλος παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Οι βασικές του δραστηριότητες, 1) Holiday Experiences που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και υποστήριξης τελικού προορισμού και 2) Markets & Airlines, είναι συγκεντρωμένες στις εξής κατηγορίες:

Ξενοδοχεία και Θέρετρα, Κρουαζιέρες και

Destination Experiences.

Η TUI δραστηριοποιείται στην Κύπρο στις ακόλουθες αγορές:

• Δραστηριότητες οργάνωσης ταξιδιών - Οι πελάτες του ομίλου TUI αγοράζουν έτοιμα ταξιδιωτικά πακέτα που συνδυάζουν αεροπορικά ταξίδια, ξενοδοχεία και πιθανόν άλλες υπηρεσίες προς την Κύπρο με ταξίδια μετ' επιστροφής από και προς αυτήν.

• Παροχή υπηρεσιών διαχείρισης τελικού προορισμού - Ο όμιλος TUI δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω των θυγατρικών του εταιρειών διαχείρισης τελικού προορισμού (destination management) [………] που προσφέρουν υπηρεσίες σε ταξιδιωτικούς πράκτορες που λειτουργούν στην Κύπρο. Οι δραστηριότητες διαχείρισης τελικού προορισμού περιλαμβάνουν υπηρεσίες μεταφοράς (την υποδοχή πελατών σε αεροδρόμια ή σταθμούς λεωφορείων και τη μεταφορά τους στα ξενοδοχεία), διοργανώσεις γάμων, οργανωμένες εκδρομές, εξορμήσεις, κρουαζιέρες και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

• Ιδιοκτησία, διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχείων - Ο όμιλος TUI είναι μέτοχος (που ασκεί από κοινού έλεγχο) στην Atlantica Hotels and Resorts μέσω κατοχής μετοχικού κεφαλαίου ύψους 49.9%. Η Atlantica Hotels and Resorts Limited κατέχει το Golden Beach Hotel (μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Atlantica Golden Resorts Ltd) και κατέχει επίσης το Mare Village Paphos (παλαιότερα ονομαζόταν Paphian Sun, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Κimrar Properties Limited) και μέσω της Atlantica Hotel Management Ltd (100% θυγατρική εταιρεία της Atlantica Hotels and Resorts Limited) διαχειρίζεται επιπρόσθετα 12 ξενοδοχεία στην Κύπρο που ανήκουν σε τρίτους και στα οποία η TUI δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό μερίδιο ελέγχου.

 

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών