Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

NIPD Genetics: 10 σύγχρονα κλινικά εργαστήρια από Απρίλη

Αρχές του Απρίλη του 2021 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας κεντρικών κλινικών εργαστηρίων και κλινικών δειγματοληπτικών κέντρων σε παγκύπρια κλίμακα. Συγκεκριμένα, θα δραστηριοποιηθούν δέκα δειγματοληπτικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, τα οποία θα συλλέγουν βιολογικά δείγματα και τα οποία στη συνέχεια θα τα αποστέλλουν στο κεντρικό state-of-the-art κλινικό εργαστήριο. Τα δείγματα θα αναλύονται ταχύτατα, βάσει όλων των προδιαγραφών που κατοχυρώνουν τη διοχέτευση ασφαλών και ποιοτικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Διαβάστε ακόμα:
Hudson: Ο νέος μαλτέζικος όμιλος που έρχεται Κύπρο
Το brand story της VILEDA
Μακρύς ο δρόμος για μια εθνική bad bank (;)


Στο δίκτυο δειγματοληπτικών κέντρων της NIPD Genetics ο πολίτης θα έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Το 2020 η NIPD Genetics συστρατεύτηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή της μάχης της Κύπρου κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Με την πολύχρονη και πετυχημένη εμπειρία της στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ακρίβειας και πολυπλοκότητας μοριακών εξετάσεων σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, η εταιρεία διαπίστωσε τη μεγάλη ανάγκη για τη δημιουργία στο νησί ενός υπερσύγχρονου παροχέα κλινικών εργαστηριακών υπηρεσιών, που να είναι εφάμιλλος και ισοδύναμος με τα καλύτερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά εργαστήρια. Λόγω αυτής της διαπίστωσης, η εταιρεία αποφάσισε να ενταχθεί δυναμικά στον τομέα των κλινικών και μοριακών εργαστηρίων, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υπηρεσιών υγείας.

Σύγχρονα κλινικά εργαστήρια
Τα υπερσύγχρονα κλινικά εργαστήρια θα βρίσκονται στη Λευκωσία για την επεξεργασία των δειγμάτων. Για να ευοδωθούν οι στόχοι της παροχής άριστης ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες, τα κλινικά εργαστήρια θα εξοπλιστούν με ολοκαίνουργια ρομποτικά συστήματα, πλήρως αυτοματοποιημένα, προηγμένης τεχνολογίας. Τα εργαστήρια θα πιστοποιηθούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, ISO 15189:2012, τα οποία θα διασφαλίσουν το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο εξετάσεων, το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες που αφορούν στις κλινικές εργαστηριακές εξετάσεις. Μέσω του δικτύου αυτού θα προσφέρονται πέραν των 2.000  διαφορετικών κλινικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα εργαστήρια επιπρόσθετα θα προσφέρουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών που ήδη διαθέτει η εταιρεία στους τομείς των Προγεννητικών, Προεμφυτευτικών, Νεογνολογικών, Μεταγεννητικών και Ογκολογικών εξετάσεων (Adventia, VERAgene, ForeSENTIA, VERACITY, PreSENTIA, Amfira κ.ά.).

Αρχικά, θα λειτουργήσουν 10 δειγματοληπτικά κέντρα σε όλες τις πόλεις/επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Στόχος παραμένει η διατήρηση του οράματος της εταιρείας, που την καταξιώνει στο στερέωμα της επιτυχίας και του εκσυγχρονισμού.

Τα κλινικά εργαστήρια θα ενταχθούν στο Γενι­κό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υψηλή ποιότητα
Τα εργαστήρια θα είναι σε θέση να προσφέρουν εξατομικευμένη φροντίδα υψηλής ποιότητας με χρήση καινοτόμου τεχνολογίας και ρομποτικής. Τόσο τα κλινικά δειγματοληπτικά κέντρα όσο και τα κεντρικά state-of-the-art κλινικά εργαστήρια θα στελεχώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και πλήρως ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της πελατοκεντρικής κουλτούρας και θα ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες του κάθε ασθενή με ευέλικτο τρόπο.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου