Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Εταιρείες με κύκλο εργασιών άνω των €100 εκατ.

Αποτελούν τις εταιρείες που κατόρθωσαν να μεγαλώσουν σημαντικά συγκριτικά με τα μεγέθη της κυπριακής οικονομίας, και να ξεχωρίζουν σε μια αγορά που κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εταιρείες τεχνολογίας, τράπεζες και εμπορικές εταιρείες, έχουν τον πρώτο λόγο στη λίστα.

ASBIS GROUP
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η εταιρεία τεχνολογίας Asbis ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1990 στη Λευκορωσία και το 1995 δημιούργησε τη μητρική εταιρεία του ομίλου στην Κύπρο, μεταφέροντας το αρχηγείο της στη Λεμεσό. Οι εγκαταστάσεις στην Κύπρο στηρίζουν τα δύο μεγάλα κέντρα διανομής της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται σε Τσεχία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το δίκτυο αποθηκών του ομίλου περιλαμβάνει 31 υποστατικά σε 26 χώρες.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €1.7 δισ.
 
LOGICOM PUBLIC
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Ιδρύθηκε το 1986. Από το 1999 είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και μέλος του δείκτη FTSE/CySE20, δραστηριοποιούμενη στον τομέα τεχνολογικών λύσεων και την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €947 εκατ.
 
Διαβάστε ακόμα:

Ν. Λευκαρίτης: Με μεγάλα βήματα στο 2021 η Πετρολίνα

Brexit: Τι αλλάζει για αεροπορικές, βίζες και επιδόματα


BANK OF CYPRUS HOLDINGS PLC
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Παροχή τραπεζικών, χρηματοοικονομικών, ασφαλιστικών υπηρεσιών και διαχείριση και πώληση ακινήτων, που αποκτήθηκαν κυρίως από πελάτες, στο πλαίσιο διευθέτησης των υποχρεώσεών τους.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €910 εκατ.
 
 
FAMELINE HOLDING GROUP
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Ο όμιλος Fameline Holding ιδρύθηκε το 1989 στη Λεμεσό και δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας, παρέχοντας υπηρεσίες και προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού. Από το 2008, ο όμιλος επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, η τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών και η βιοτεχνολογία.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €850+ εκατ.
 
 
ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΗΚ)
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η ΑΗΚ ασχολείται με την παραγωγή, την μεταφορά, τη διανομή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €838 εκατ.
 
 
Island Oil (Holdings) Ltd.
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Ιδρύθηκε το 1992 με έδρα τη Λεμεσό. Στην πορεία εξελίχθηκε σε όμιλο εταιρειών με διεθνείς δραστηριότητες στη ναυτιλία, την μεταφορά και την εμπορία ναυτιλιακών καυσίμων.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €520 εκατ.
 
WARGAMING
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Εταιρεία παραγωγής διαδικτυακών παιχνιδιών με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η Wargaming εδρεύει στην Κύπρο, όπου έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε τομείς, όπως στον τραπεζικό και στα ακίνητα. 
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €500+ εκατ. 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης:
Πέραν των παραδοσιακών τραπεζικών προϊόντων, η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως ασφάλειες, διαχείριση χαρτοφυλακίων, επενδυτική τραπεζική, αμοιβαία κεφάλαια, ιδιωτική τραπεζική και υπηρεσίες θεματοφυλακής.  
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €480 εκατ. 
 
CYTA
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Με δραστηριότητα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, παρέχει λύσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας και αποτελεί μια από τις κύριες εταιρείες του τετραπλού παιχνιδιού στην Κύπρο.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €350 εκατ.
 
PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας.
Ετήσιος κύκλος εργασιών (2016): €322 εκατ.
 
CYPRUS TRADING CORPORATION PLC (CTC)
Κύριοι τομείς δραστηριοποίησης:
Λιανικό εμπόριο, εμπόριο οχημάτων και μηχανημάτων, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, έργα υποδομής-ανάπτυξη και διαχείριση των αεροδρομίων.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €320+ εκατ.
 
Χ.Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΑΛΦΑΜΕΓΑ)
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η κυπριακή αλυσίδα υπεραγορών δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανικού εμπορίου και λειτουργεί σήμερα δώδεκα καταστήματα σε όλη την Κύπρο.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €280 εκατ.
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια διαθέτει στο ευρύ κοινό τα προϊόντα της μέσω δικτύου 94 πρατηρίων, με την εμπορική επωνυμία ΕΚΟ.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €255 εκατ.
 
ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1969. Μέσω των 200 πρακτορείων της παγκύπρια, προσφέρει τα παιχνίδια: ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΟΥΠΕΡ 3, ΕΞΤΡΑ 5, ΚΙΝΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €245 εκατ.
 

MEDOCHEMIE
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η εταιρεία ασχολείται με την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων και δραστηριοποιείται σε 107 χώρες.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €230 εκατ.
 
 
LOUIS GROUP
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, οι κρουαζιέρες, τα ταξίδια, ο επισιτισμός και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €215 εκατ.
 
 
CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Ο όμιλος CNP Κύπρου δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλειών μέσω της CNP Ασφαλιστική και της CNP Cyprialife. Ανήκει εξ ολοκλήρου στον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό CNP Assurances.
Ετήσιος κύκλος εργασιών συνολικά: €169 εκατ.
 
 
REMEDICA LTD
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η Remedica είναι φαρμακευτική βιομηχανία με έδρα την Κύπρο και με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες. Ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €150+ εκατ.
 
 
ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗ ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ ΛΤΔ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Η εταιρεία λειτουργεί δύο υπεραγορές υπό την επωνυμία Υπεραγορά Αθηαινίτης, η μια στην Παλλουριώτισσα και η άλλη εντός του Nicosia Mall.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €140 εκατ.
 
 
CYFIELD DEVELOPMENT - CYFIELD CONSTRUCTION
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Ο όμιλος εταιρειών Cyfield ιδρύθηκε το 1990 και ανήκει στις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης γης στην Κύπρο, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα δημόσιων και ιδιωτικών έργων υποδομής.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €130 εκατ.
 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: Παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων. Επίσης, εισαγωγή και διανομή προϊόντων ψύξης και κατάψυξης, από Ελλάδα και Αγγλία.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €125 εκατ.
 

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Κύριος τομέας δραστηριοποίησης: H παραγωγή και εμπόριο τσιμέντου και άλλων παρεμφερών προϊόντων, τα οποία διατίθενται, τόσο στην κυπριακή όσο και στη διεθνή αγορά.
Ετήσιος κύκλος εργασιών: €101 εκατ.
 
 
€100  εκατ.+
Προφανώς στην Κύπρο υπάρχουν και άλλες εταιρείες, ο συνήθης κύκλος εργασιών των οποίων ξεπερνά τα €100 εκατ., κάποιων εξ’ αυτών μάλιστα, σημαντικά. Ωστόσο, επειδή δεν μας παραχωρήθηκαν τα ακριβή στοιχεία, δεν μπορούμε να προβούμε σε ακριβή αναφορά.
  • PHOTOS PHOTIADES DISTRIBUTORS
  • Α.ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ
  • LIDL
  • ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
  • C.A.C. PAPANTONIOU TRADING
  • EPIC
  • P.M. TSERIOTIS
  • ATLANTICA HOTELS & RESORTS
  • EXXON MOBIL
  • LEPTOS GROUP
  • SAYWEAR GROUP
  • HERMES AIRPORTS
  • CHAR. PILAKOUTAS GROUP
  • ATLAS PANTOU
  • PARIMATCH

*Δημοσιεύθηκε στην έκδοση IN BUSINESS 1000+: ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ