ΕΚΚ: Απορρίφθηκε η προσφυγή Βγενόπουλου για πρόστιμο €705.000

Το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή Αρ. 1135/2014, Παναγιώτης Αρμαμέντο ως Εκκαθαριστής της Κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλου v. Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΚ το Διοικητικό Δικαστήριο στις 31 Αυγούστου 2020 αποφάσισε ότι κανείς από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρότητας δεν ευσταθεί, επικυρώνοντας την απόφαση για επιβολή διοικητικού προστίμου 705.000 στην οποία κατέληξε η ΕΚΚ.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορούσε την απόφαση της ΕΚΚ ημερομηνίας 28 Απριλίου 2014, κατόπιν διερεύνησης σχετικά με την επένδυση της εταιρείας Cyprus Popular Bank Public Co Ltd σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ).  Η ΕΚΚ αποφάσισε να επιβάλει στον Ανδρέα Βγενόπουλο, τότε μη Εκτελεστικό Πρόεδρο τουΔιοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, συνολικό διοικητικό πρόστιμο για:
  • Παράβαση του περί των Προϋποθέσεων Διαφάνειας (Κινητές Αξίες προς Διαπραγμάτευση σε Ρυθμιζόμενη Αγορά) Νόμου αναφορικά με τη Δήλωση Διοικητικών Συμβούλων και Άλλων που περιλήφθηκε στην Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση της Εταιρείας για την περίοδο που έληξε 30.6.2010 και στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Εταιρείας για το έτος που έληξε 31.12.2010.
     
  • Παράβαση του Περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμου σε σχέση με τα Ενημερωτικά Δελτία της Εταιρείας ημερομηνίας 28.5.2010, 01.09.2010, 21.12.2010 και 19.5.2011, τα οποία υπέγραψε.
     

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη