Η EY Κύπρου στηρίζει και συμμετέχει στο 3ο Cyprus Anti-Fraud Conference

Η EY Κύπρου συμμετείχε και αυτή τη χρονιά ως χορηγός στο 3ο Cyprus Anti-Fraud Conference, το οποίο διοργανώθηκε από την IMH και το Cyprus Chapter of the Association of Certified Fraud Examiners (ACFE). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκλεκτοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό παρουσίασαν υψηλού επιπέδου εισηγήσεις αναφορικά με τις τελευταίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να πληροφορηθούν πώς μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα την επιχείρησή τους από φαινόμενα απάτης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επαγγελματίες από δικηγορικά γραφεία και γραφεία νομικών συμβούλων, τράπεζες και εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμβουλευτικές, λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και διωκτικές και ρυθμιστικές αρχές.

Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου περιλάμβαναν θέματα αναφορικά με την ψυχολογία της απάτης, τεχνολογία και απάτη, την οικονομική απάτη, τις καταγγελίες για φαινόμενα απάτης (whistleblowing), την κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων, την απάτη στον τομέα της υγείας καθώς και την εταιρική διακυβέρνηση και την απάτη.

Εκπρόσωπος της ΕΥ στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ο Δρ. Αριστόδημος
Γιάννακας, Director, Forensic & Integrity Services στην EY Κύπρου, ο οποίος παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Είναι αυτή η στιγμή της αλήθειας για την εταιρική ακεραιότητα;»

Η εισήγηση επικεντρώθηκε στα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ με τίτλο «2020 Global Integrity Report». Η έρευνα αυτή, διενεργήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης έρευνας της ΕΥ με τίτλο  Global Fraud Survey, και παρέχει πληροφορίες για τις ηθικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 όσο και κατά την περίοδο που προηγήθηκε της πανδημίας. Με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης, ο Δρ. Γιάννακας σημείωσε ότι η κρίση της πανδημίας έχει εντείνει τις ηθικές προκλήσεις και υποστήριξε ότι, για να ξεπεραστούν αυτές, οι οργανισμοί θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν την ακεραιότητα: την ενσωμάτωση της εταιρικής ακεραιότητας ως μέσου προστασίας από ανήθικες συμπεριφορές, την ανάπτυξη  συνεργασιών με τρίτα μέρη βασιζόμενες στην εταιρική ακεραιότητα, και την προστασία των εταιρικών δεδομένων με την ενσωμάτωση ηθικών τρόπων διαχείρισης των δεδομένων.

O Δρ. Αριστόδημος Γιάννακας σημείωσε κατά την παρουσίασή του πως: «Η έρευνα της ΕΥ δείχνει ότι οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τη σημασία της λειτουργίας με βάση κανόνες ακεραιότητας. Ωστόσο, αποκαλύπτει επίσης διαφοροποιήσεις ως προς τις αντιλήψεις περί ηθικής συμπεριφοράς σε διαφορετικά επίπεδα της ιεραρχίας των οργανισμών. Σε όλο τον κόσμο, ο έλεγχος των επιχειρήσεων από την κοινωνία εντείνεται. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις στη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας θα κριθούν κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις κυβερνήσεις, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τους καταναλωτές και το ευρύ κοινό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να λειτουργούμε με ακεραιότητα».

Δειτε Επισης

10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»