Πώς κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εν μέσω κορωνοϊού

Πώς κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εν μέσω κορωνοϊού

Πώς κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εν μέσω κορωνοϊού

Με τις ιδιάζουσες οικονομικές συνθήκες που έχουν προκληθεί από τον COVID-19, με σχεδόν όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας να επηρεάζονται αρνητικά, αναπόφευκτα επηρεάστηκε και η ασφαλιστική αγορά. Ειδικότερα ο γενικός κλάδος κατέγραψε μικρή πτώση 0,5% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ ο κλάδος ζωής συνέχισε να καταγράφει μεγαλύτερους ρυθμούς με ποσοστό στο 4,8%. 

RELATED ARTICLES

Διαβάστε ακόμα: Πού επένδυσαν τα 208 κυπριακά funds

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΑΕΚ), το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) των ασφαλιστικών εταιρειών Γενικού Κλάδου ανήλθαν στα €259,06 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020 παρουσιάζοντας μείωση 0,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων –  (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) των ασφαλιστικών εταιρειών Κλάδου Ζωής ανήλθαν στα €189,16 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020 καταγράφοντας αύξηση 4,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Διαβάστε ακόμα: APS: Πούλησε γνωστό showroom στην είσοδο της Λευκωσίας

Με βάση τα στοιχεία του ΣΑΕΚ, τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία μικτών ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) Γενικού Κλάδου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατέγραψαν οι CNP CYPRIALIFE (16,3%), PANCYPRIAN (10,0%) και COMMERCIAL (9,8%). Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσαν οι Allianz (46,4%), Lumen (10,8%) και Prime.


Διαβάστε ακόμα: Η τελευταία ώθηση των διαβατηρίων στα ακίνητα

Τη μεγαλύτερη αξία μικτών ασφαλίστρων κατείχαν οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου με €26,29 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τα μερίδια αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι CNP ASFALISTIKI και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου κατείχαν από 10,1% με την Universal να ακολουθεί με μερίδιο 9,9%.
 
1

Μερίδια αγοράς Κλάδου Ζωής
Σημαντική αύξηση 35,5% κατέγραψε το σύνολο των μικτών ασφαλίστρων – Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) της Ethniki Insurance Altius κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται από 2,6% το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 3,3% το πρώτο εξάμηνο του 2020. Την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση 32,6% στο σύνολο των μικτών ασφαλίστρων – Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) κατέγραψε η Altius και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε από 3,9% σε 5,0%.

Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα μικτά ασφάλιστρα Κλάδου Ζωής (μη συμπεριλαμβανομένων ασφαλίστρων ατυχημάτων και υγείας από εταιρείες Ζωής) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατείχε η Eurolife με ποσοστό 27,4%, με την CNP Cyprialife να ακολουθεί με ποσοστό 25,3% και την Universal Life να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 14,0%.
 
2
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας