Η τελευταία ώθηση των διαβατηρίων στα ακίνητα

Η τελευταία ώθηση των διαβατηρίων στα ακίνητα

Η τελευταία ώθηση των διαβατηρίων στα ακίνητα

Μία ακόμα ένεση στην αγορά ακινήτων έφερε η κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), αφού ξένοι αγοραστές και κυρίως εκτός ΕΕ, επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, καθώς το παράθυρο των πολιτογραφήσεων έκλεινε. 

RELATED ARTICLES


Το πιο πάνω συμπέρασμα εξάγεται από τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, αναφορικά με τα παγκύπρια στατιστικά μεταβιβάσεων (πωλήσεων) και πωλητήριων εγγράφων, για αγοραστές εντός και εκτός ΕΕ- εξαιρούνται οι Κύπριοι.

Διαβάστε ακόμα: Πώς κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εν μέσω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Οκτώβριος ήταν ο καλύτερος φετινός μήνας σχετικά με τα πωλητήρια έγγραφα για αγοραστές εκτός ΕΕ, ο τέταρτος καλύτερος για αγοραστές εντός ΕΕ και ο καλύτερος για τις δύο κατηγορίες στο σύνολο (366).

Διαβάστε ακόμα: Πού επένδυσαν τα 208 κυπριακά funds  

Ειδικότερα, για αγοραστές εκτός ΕΕ τα πωλητήρια έγγραφα έφθασαν τα 250, από 221 και 208 που ήταν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα. Πρόκειται για τους τρεις μήνες του 2020 που ο σχετικός αριθμός ξεπέρασε το φράγμα των 200.

Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχες αριθμός για τον Οκτώβριο του 2019 ήταν 193 ακίνητα.

Διαβάστε ακόμα: APS: Πούλησε γνωστό showroom στην είσοδο της Λευκωσίας

Τα πωλητήρια έγγραφα για ακίνητα που αγόρασαν Ευρωπαίοι ανήλθαν σε 116, από 133 τον περσινό Οκτώβριο ενώ ο μήνας με την υψηλότερη επίδοση φέτος ήταν ο Ιούλιος, με 135.
 
Σε Λεμεσό και Πάφο το βάρος
Από τα 250 πωλητήρια έγγραφα για αγοραστές εκτός ΕΕ τα 104 αφορούσαν την επαρχία Λεμεσού, 76 την επαρχία Πάφου, 38 την επαρχία Λάρνακας, 21 την επαρχία Λευκωσίας και 11 την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.  

Από τα 116 πωλητήρια έγγραφα για Ευρωπαίους αγοραστές τα 42 αφορούσαν την επαρχία Πάφου, τα 33 την επαρχία Λεμεσού, τα 16 την επαρχία Λευκωσίας, τα 14 την επαρχία Λάρνακας και τα 11 την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
 
Πρώτη η Πάφος στο δεκάμηνο
Πάντως, στους πρώτους δέκα μήνες του 2020 η επαρχία Πάφου είναι αρκετά πιο μπροστά από αυτή της Λεμεσού, με 894 πωλητήρια έγγραφα από ξένους αγοραστές έναντι 717. Η επαρχία Λάρνακας μέτρησε 444, η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 243 και η επαρχία Λευκωσίας 187.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας