Πρώην αντιπρόεδρος Twitter: Κύπριοι, δουλέψτε σαν να είστε διακοπές

InBusinessNews  11/11/2020 13:15
Πρώην αντιπρόεδρος Twitter: Κύπριοι, δουλέψτε σαν να είστε διακοπές

Πρώην αντιπρόεδρος Twitter: Κύπριοι, δουλέψτε σαν να είστε διακοπές

InBusinessNews  11/11/2020 13:15

Τη σημασία της ισορροπίας ανάμεσα σε εργασία και ζωή, αλλά και τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε το γέλιο και τη χαρά στον χώρο εργασίας, ανέδειξε ο Bruce Daisley, πρώην ευρωπαίος αντιπρόεδρος Twitter.

RELATED ARTICLES

Σε μία ιδιαίτερη αισιόδοξη παρουσίαση στο «19th Leadership and HR Management Conference», αναφέρθηκε στην περίοδο πριν ενταχθεί στην Google, τονίζοντας τη δυναμική των τεχνολογικών εταιρειών και την ικανότητά τους να δημιουργούν πρότυπα και ένα εργασιακό περιβάλλον που άλλοι εργαζόμενοι θα ζήλευαν.

Εργασία στη θάλασσα
Ωστόσο, όπως είπε, μελέτες απέδειξαν ότι η πλειοψηφία όσων εργάζονται από το σπίτι δεν θέλουν να επιστρέψουν πίσω.

Αναφερόμενος στη ραγδαία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι, ο Bruce Daisley κάλεσε τους Κυπρίους να εκμεταλλευθούν το θερμό κλίμα και τις καλές θερμοκρασίες που επικρατούν πολλούς μήνες του χρόνου, προκειμένου να μεταβούν ή να μετακομίσουν για να εργαστούν σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον, όπως η θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα: Βερεγγάρια: Θα πουληθεί αυτή τη φορά;

Παραγωγικότητα ακόμα και από το σπίτι
Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η πανδημία ανέδειξε ότι δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση και ο χώρος όπου βρίσκεται ο εργαζόμενος, αλλά η παραγωγικότητά του. «Δεν ενδιαφέρει κανένα πια τι φοράτε ή πώς είναι τα μαλλιά σας», είπε σχετικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε διαφάνηκε ότι όσοι εργαζόμενοι έλεγαν ότι δούλευαν περισσότερο στο γραφείο, τώρα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον χρόνο τους.

Διαβάστε ακόμα: Τα περιουσιακά στοιχεία των νέων υπουργών

Οι καλύτερες ιδέες έρχονται στην παραλία ή στο μπάνιο
«Η συνηθισμένη παραγωγικότητα ήταν περίπου 40-50 ώρες την εβδομάδα. Τώρα, αφού εργάζομαι από το σπίτι, ακόμα και αν βλέπω μία σειρά, παρακολουθώ ένα βίντεο, μπορώ να είμαι παραγωγικός», υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος του Twitter.

Εξάλλου, διασκέδασε τις ανησυχίες όσων θεωρούν ότι η εργασία από το σπίτι δεν μπορεί να υποκαταστήσει αποτελεσματικά τον εργασιακό χώρο, δηλαδή το γραφείο, το οποίο δημιουργεί ομαδική κουλτούρα ανάμεσα στο προσωπικό.

«Ορισμένες από τις καλύτερες ιδέες μπορούν να προκύψουν σε φυσικούς χώρους, όπως στην παραλία,  ή όταν ετοιμάζουμε τον πρωινό μας καφέ ή ακόμα και στο μπάνιο», επεσήμανε σχετικά.

Ταυτοχρονα, εξήγησε ότι το γραφείο μπορεί να επιτρέπει συναντήσεις και ραντεβού, αλλά, όπως είπε, αυτά μπορούν πλέον να γίνουν διαδικτυακά. «Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι ο ηγέτης να δημιουργήσει συνθήκες συνύπαρξης μεταξύ των υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Daisley.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας