Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Παν. Λευκωσίας για εξάσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου η συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Συγκεκριμένα, κατόπιν συμφωνίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Υπουργείο Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, οι κλινικές του ΓΝ Πάφου θα αρχίσουν να δέχονται, από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, φοιτητές, για πρακτική εξάσκηση, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Ακαδημαϊκό Συντονιστή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σε γραπτή του δήλωση ο δρ Μουτήρης αναφέρει πως  αρχίζοντας από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, 55 φοιτητές που φοιτούν στα δύο τελευταία έτη της σχολής (MBBS program), θα προσέλθουν στο Νοσοκομείο Πάφου  για την εξάσκηση τους.

Για το σκοπό αυτό έγινε σήμερα συνάντηση του Συντονιστή Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων δρα J. Joseph και της Συντονίστριας Κλινικής Εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδου, με τους διευθυντές ή υπευθύνους των κλινικών του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται, η  Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η πρώτη που λειτούργησε στη Κύπρο σε συνεργασία με το St George’s Medical School του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, οι δε φοιτητές προέρχονται από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μ. Ανατολής.

Ο δρ Μουτήρης αναφέρεται τέλος στη μεγάλη εμπειρία αλλά και στο μεγάλο όφελος που θα έχουν ως Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αλλά και ως ιατροί από την συγκεκριμένη συνεργασία. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation