Οι 10+1 ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα την Λεμεσό

Ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και όχι μόνο καταγράφει η πόλη της Λεμεσού τις τελευταίες δεκαετίες, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό πλοιοκτητριών εταιρειών όπως και εταιρείες διαχείρισης πλοίων. Το InBusinessNews παρουσιάζει πιο κάτω, με αλφαβητική σειρά, τις 11 μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρείες διαχείρισης πλοίων και πλοιοκτητών με έδρα τη Λεμεσό, οι οποίες έχουν διαδραματίσει – και συνεχίζουν να διαδραματίζουν – σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου.

Διαβάστε ακόμα: MSPS: Δυνατή σχέση brand-καταναλωτή μέσω εμπειρίας
 
Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM)
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της ανά τον κόσμο, με περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας. Διαχειρίζεται στόλο 600 πλοίων και εργοδοτεί 20.000 άτομα στη θάλασσα και την ξηρά, μέσα από ένα διεθνές δίκτυο 11 κέντρων διαχείρισης πλοίων (ship management centres), 24 κέντρων διαχείρισης πληρωμάτων υπηρεσίας (crew service centres) και τέσσερα εξ ολοκλήρου ιδιόκτητων κέντρων ναυτικής εκπαίδευσης (maritime training centres). Η BSM καθιέρωσε για πρώτη φορά παρουσία στην Κύπρο το 1972, ως μία από τις πρώτες υπεράκτιες και ναυτιλιακές εταιρείες διαχείρισης. Η Κύπρος επιλέχθηκε λόγω της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης ως "πύλη" προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμα: Remu: Νέα οικόπεδα από €45.000 μέχρι €2,8 εκατ.
 
Columbia Shipmanagement Ltd
Ιδρύθηκε το 1978 και παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων και πληρώματος, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής και εμπορικής διαχείρισης, της επίβλεψης νέων κτιρίων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών κρουαζιερόπλοιων, της υποστήριξης 24/7 μέσω της αίθουσας ελέγχου βελτιστοποίησης επιδόσεων της Columbia και των υπηρεσιών θαλάσσιας τροφοδοσίας. Τα γραφεία διαχείρισης πλοίων της βρίσκονται στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα, διαχειρίζοντας ένα στόλο περίπου 380 σκαφών. Λόγω της πρόσφατης κρίσης COVID-19, η CSM υποστήριξε το Steamship και το Marine Media για να παράγει μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για τους ναυτικούς.

Διαβάστε ακόμα: Φλώρος Βωνιάτης: Nέα εποχή στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης

Enesel Limited
Η Enesel Limited είναι μια εταιρεία διαχείρισης πλοίων με έδρα τη Λεμεσό, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και διαχειρίζεται σήμερα 14 πλοία εμπορευματοκιβωτίων Post Panamax. Όλα τα πλοία κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα σε ναυπηγεία πρώτης κατηγορίας. Η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο Lemos, ο οποίος αποτελείται από τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ οι άλλες τρεις είναι η Enesel S.A., N.S. Lemos & Co. Ltd και Enesel Pte. Ltd Enesel Α.Ε.

Interorient Shipmanagement
Η Interorient Shipmanagement είναι πλοιοδιαχειρίστρια εταιρεία διεθνούς δράσης με τα κεντρικά της γραφεία στη Λεμεσό. Ιδρύθηκε το 1979 και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Είναι μια από τις επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της, που έχει επεκταθεί και στους τομείς ναυλώσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εποπτείας κατασκευής πλοίων.
 
Intership Navigation Co. Ltd 
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 στη Λεμεσό από τον όμιλο Hartmann της Γερμανίας. Με εμπειρία 30 ετών και συνεργαζόμενα γραφεία σε 8 παγκόσμιες τοποθεσίες, η Intership έχει καταστεί κορυφαίος πάροχος αξιόπιστων ναυτιλιακών υπηρεσιών, με πάνω από 80 πλήρη και 100 μερικώς διαχειριζόμενα πλοία. Υπερηφανεύεται ότι είναι εργοδότης επιλογής, απασχολώντας 180 άτομα προσωπικό υψηλού επιπέδου και 3.500 ναυτικούς. Θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό της ως το σημαντικότερο πλεονέκτημά της.
 
Lemissoler Navigation Co. Ltd
Ο ναυτιλιακός όμιλος ιδρύθηκε το 1996 στη Λεμεσό. Δραστηριοποιείται στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση πλοίων, καθώς και στις θαλάσσιες μεταφορές. Διαχειρίζεται επενδυτικά ταμεία σε τομείς της ναυτιλίας και αντιπροσωπεύεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο γραφείων, το οποίο απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους στην ξηρά και πάνω από 700 ναυτικούς.
 
Marlow Navigation
Ιδρύθηκε το 1982 στη Λεμεσό κι έκτοτε μεγάλωσε και καθιερώθηκε παγκοσμίως ως μία αξιόπιστη εταιρεία στη διαχείριση πλοίων και πληρώματος. Το πεδίο εφαρμογής των υπηρεσιών της Marlow έχει διευρυνθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες για να συμπεριλάβει πλήρως ολοκληρωμένες δραστηριότητες θαλάσσιας διαχείρισης. Με τα χρόνια, συνέχισε να αναβαθμίζει και να τελειοποιεί τα συστήματα ελέγχου ποιότητας πληρώματος και πλοίων, τα οποία βρίσκονται πλέον σταθερά στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ναυτιλιακής και ναυτιλιακής βιομηχανίας.
 
MSC Shipmanagement Ltd 
Η MSC Shipmanagement διαχειρίζεται αποκλειστικά τα πλοία που ανήκουν στην MSC Group. Σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 180 σκάφη, ακολουθώντας ψηλά τεχνικά πρότυπα και δίνοντας την δέσμευση για ασφάλεια και ακρίβεια. Είναι μέρος της δεύτερης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, Mediterranean Shipping Company S.A., με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας. Η MSC Group διαθέτει έναν από τους νεότερους και πιο πράσινους στόλους και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών γραμμών στον κόσμο.
 
SCF Management Services (Cyprus) Ltd 
Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου SCF, ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 1991 και δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης και επίβλεψης δημιουργίας πλοίων. Τα πιο πρόσφατα έργα της αφορούν επίβλεψη νεόκτιστων πλοίων, στο πλαίσιο του πιλοτικού σκάφους μεταφοράς LNG. Διαχειρίζεται πλοία διαφόρων τύπων και μεγεθών, όπως, δεξαμενόπλοια, χημικά δεξαμενόπλοια, arctic shuttle, LNG/ LPG carriers, bulk carriers και ice breaking πλοιάρια ανεφοδιασμού.
 
Uniteam Marine Limited        
Ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1978 και αποτελεί μέρος του πολυεθνικού ομίλου εταιρειών Uniteam, με γραφεία στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Μιανμάρ, τη Σιγκαπούρη και την Ουκρανία. Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης πλοίων. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήρη διαχείριση, διαχείριση πληρώματος και εμπορική διαχείριση, η οποία καλύπτει λειτουργίες, ναύλωση και υπηρεσίες S&P. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ομάδα πληρώματος πάνω από 6.000 ναυτικούς διαφόρων εθνικοτήτων, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τη Μιανμάρ, όπου η ισχυρή στρατηγική της παρουσία της δίνει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια βιομηχανία διαχείρισης πλοίων.
 
V.Ships Ltd
Η V. Group ιδρύθηκε το 1984 και είναι πλέον ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων και υποστήριξης πλοίων παγκοσμίως. Το γραφείο Λεμεσού του Ομίλου, το οποίο άνοιξε το 1991 ως V. Ships Ltd, είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία διαχείρισης πλοίων του, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες τεχνικής διαχείρισης πλοίων σε 65 πλοία διαφορετικών τύπων και μεγεθών. Εκτός από την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον ευρύτερο Όμιλο V. Group, το γραφείο Λεμεσού αποτελεί την έδρα της ιδιόκτητης του εταιρείας, OCL Oceanic Catering Limited.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands