N.Πηλείδου: Παραμένει αισιόδοξο το μέλλον της ναυτιλίας στην Κύπρο

Λαμπρό αναμένεται το μέλλον της Ναυτιλίας στην Κύπρο παρά το πλήγμα που έχει υποστεί από την πανδημία ο τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Market Outlook Series: Shipping, τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών από πλευράς Υφυπουργείου.

Η Νατάσα Πηλείδου υπογράμμισε πως τροχοδρομείται η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εγγραφής πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο και αναθεώρηση της πολιτικής εγγραφής πλοίων. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατά πόσον μπορούν να παρασχεθεί πρόσθετη οικονομική στήριξη στον τομέα.

Στα θετικά του τομέα της Ναυτιλίας στην Κύπρο, η κ. Πηλείδου ανέφερε πως η Κύπρος προσφέρει κάθε τεχνική υποστήριξη και όλες τις διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την μεταφορά και επαναπατρισμό πληρώματος κάθε τύπου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως γίνονται μεγάλα βήματα προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά τον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στην Ναυτιλία, που προέρχεται μέσα από συνεργασία κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με εκπαιδευτικά ιδρύματα μεγάλης εμβέλειας του εξωτερικού όπως το ΜΙΤ.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τομέα της Ναυτιλίας στην Κύπρο, η Υφυπουργός επισήμανε πως παρά την περσινή αύξηση ρεκόρ στα έσοδα από την πλοιοδιαχείριση, ο τομέας αναμένεται να υποστεί μεγάλο πλήγμα το 2020 με τα έσοδα να μειώνονται γύρω στο 60%.

Η συνεισφορά της Ναυτιλίας στο ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται στο 7% και η συνεισφορά του τομέα στο ΑΕΠ της Κύπρου θα παραμείνει σημαντική, ανέφερε η κ. Πηλείδου, προτρέποντας την ΕΕ να στηρίξει τον τομέα της Ναυτιλίας καθώς η Ναυτιλία αποτελεί ένα σημαντικό τομέα στην ευρωπαϊκή Οικονομία.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη