Σοφία Κάντα: Οι τέσσερις δυναμικές που διαμορφώνουν τον τρόπο λειτουργίας

Το 90% των εργαζομένων δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στην κανονικότητα όπως την γνωρίζουμε. Αυτό ανέφερε η Σοφία Κάντα, Human Resources Director, Coca-Cola HBC Ελλάδας & Κύπρου, μιλώντας στο Youth Empowered Program Digital Edition της Coca-Cola Cyprus, επικαλούμενη αποτέλεσμα έρευνας CEOs που πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάιο Fortune και Mckinsey.

Τα νέα δεδομένα, ανέφερε η κ. Κάντα, ανάγκασε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ευέλικτους και γρήγορους τρόπους για να γίνονται ανταγωνιστικοί. Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση πως τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί μια επιτάχυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέροντας πως ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να ανέλθει στα €4,5 τρις το 2021 σε σχέση με €1 τρις που εκτιμάται πως θα ανέλθει το 2020, αλλάζοντας τις καταναλωτικές συνήθειες.

Η κ. Κάντα υπογράμμισε πως ο καθένας από εμάς βίωσε την πανδημία διαφορετικά και ανέπτυξε τις 4 δυναμικές στον τρόπο που λειτουργούμε και οι οποίες επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίον λειτουργού και οι εταιρείες.
  1. Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίον συνεργαζόμαστε, υπάρχουν να εργαλεία τα οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε.
  2. Εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την εφαρμογή νέων πρακτικών, ενώ παρατηρείται αυτοματοποίηση των διαδικασιών και συστημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, αποτέλεσε η ανάγκη για ηλεκτρονική υπογραφή αρκετών εγγράφων κατά τη διάρκεια του lockdown.
  3. Μετάβαση εργασίας οι οποίες εκτελούνται από ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους, να εμπλέκονται σε έργα, ανάληψη αρμοδιοτήτων στα πλαίσια ομάδων. Καλούνται να εξελίσσουν περισσότερες δεξιότητες και να συμβάλουν στην ομαδική εργασία.
  4. Διαφορετικότητα και η ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, ο καθένας να συμβάλει ίσα.

Η κ. Κάντα τόνισε πως θα πρέπει να αναπτύξουμε την προσαρμοστικότητα μας, ψυχική ηρεμία, να αποστασιοποιούμαστε και να αισθανόμαστε άνετα σε κάτι το οποίο φαίνεται άγνωστο προς εμάς.
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation