H λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας που σκοτώνει και τον κορωνοϊό

Τα νέα δεδομένα διαφοροποιούν πάντοτε και τις ανάγκες και έτσι και σήμερα, στην εποχή του κορωνοϊού, η μεγάλη πρόκληση αφορά την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των κοινωνιών.
Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που προκύπτουν είναι αυτό της διασφάλισης της εργασίας και της γενικότερης κανονικότητας, κάτι που είναι συνυφασμένο με τα μέτρα υγιεινής κατά του Covid-19. 

Οι λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας της Veramore Ltd, που αποστειρώνουν επιφάνειες σε χώρους εργασίας, πρακτική που έχει επιστρατευτεί και στο εξωτερικό μέσα στις συνθήκες που διερχόμαστε, μπορεί να δώσει την απάντηση και στην Κύπρο, προστατεύοντας εργαζόμενους και πελάτες, ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς τομείς με μεγαλύτερη επικινδυνότητα μετάδοσης του Covid-19.
 
Απολύμανση σε ποσοστό 99,999%
Η τεχνολογία απολύμανσης με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας (UV-C) είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση των ιών, των μικροβίων, των βακτηρίων και της μούχλας.
Η αξιοποίηση της υπεριώδους ακτινοβολίας για απολύμανση γίνεται για συγκεκριμένη μικρή χρονική διάρκεια, εντός του 24ώρου, σε ελεγχόμενο περιβάλλον και χωρίς την παρουσία ανθρώπων στο χώρο που απολυμαίνεται, ανέφερε στο InBusinessNews, o Φρίξος Γιωργαλλίδης, Σύμβουλος στην Veramore Ltd, μιλώντας μας για το σύστημα.
 

Πρόκειται για μέθοδο με πολλά πλεονεκτήματα, καθώς επιτυγχάνεται απολύμανση σε ποσοστό 99,999%, χωρίς υπολείμματα σε επιφάνειες και προϊόντα και χωρίς χρήση χημικών.
Επιπρόσθετα, είναι πολύ αποτελεσματική καθώς καταπολεμά ακόμα και μικροοργανισμούς που είναι ανθεκτικοί στη συμβατική απολύμανση.

Στη νέα εποχή που ζούμε, μετά την πανδημία του Covid-19, μόνο η τεχνολογία UV-C παρέχει το μέγιστο βαθμό απολύμανσης και συνεπώς τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας υγιεινής.
 

Μεγάλες υπεραγορές αποστειρώνονται σε 90 λεπτά
To UV-C Light System, στην ουσία είναι μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας που απενεργοποιεί το DNA και το RNA των ιών, των μικροβίων, των βακτηρίων και της μούχλας. Σύμφωνα με τον κ. Γιωργαλλίδη, το σύστημα ενώ υπάρχει στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο, μέχρι σήμερα δεν ήταν διαδεδομένο για εμπορικές χρήσεις. Οι συνθήκες όμως σήμερα είναι διαφορετικές και το σύστημα θα ήταν ιδανικό για χώρους όπως είναι για παράδειγμα τα malls, τα ξενοδοχεία, οι υπεραγορές και οι open plan χώροι εταιρειών.

H Veramore σήμερα διατηρεί 20 τέτοιες λάμπες για κινητές μονάδες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες απολύμανσης χώρων (για παράδειγμα μια μεγάλη υπεραγορά μπορεί να αποστειρωθεί μέσα σε 90 λεπτά). Επιπρόσθετα, η εταιρεία εισάγει σταθερά συστήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους όπως είναι τα οδοντιατρεία ή τα κομμωτήρια.

Η Veramore, που δραστηριοποιείται παγκύπρια, εισάγει το προϊόν από εταιρείες με εμπειρία στον τομέα και συγκεκριμένα από Αυστρία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία.
 

 
Το παράδειγμα των ξενοδοχείων
Ειδικότερα, σε κάθε δωμάτιο ενός ξενοδοχείου μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα συστήματα που να καλύπτουν τα κυβικά μέτρα του δωματίου και να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη αποστείρωση του χώρου.

Για παράδειγμα, όπως μας αναφέρθηκε, μπορεί στο check out του πελάτη και πριν εισέλθει ο οποιοσδήποτε στο δωμάτιο να τεθεί σε λειτουργία το UV-C και σε διάστημα 15-20 λεπτών να έχει αποστειρώσει πλήρως όλες τις επιφάνειες και τον αέρα του δωματίου. Με τον τρόπο αυτό και το κλιματιστικό θα απορροφά μόνο αποστειρωμένο αέρα.

Το UV-C χρησιμοποιείται σήμερα και από την Marriott International, τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, μας σημείωσε ο Φρίξος Γιωργαλλίδης.
 

 
 

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)