Γαλλική σφραγίδα στην CNP Κύπρου

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.
 
Είναι ο άνθρωπος πίσω από το mega deal μεταξύ της CNP Γαλλίας και της Τράπεζας Κύπρου, με το οποίο η CNP Assurances εξαγόρασε το 49,9% του κυπριακού ασφαλιστικού ομίλου, CNP Κύπρου, έναντι €97,5 εκατ., εξασφαλίζοντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP Cyprus, Τάκης Φειδία, συνέβαλε τα μέγιστα στην επένδυση της μητρικής CNP Γαλλίας στην CNP Κύπρου, ενός εκ των σημαντικότερων deal που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2019 στην Κύπρο, το οποίο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία.
 

Διαβάστε ακόμα: Deals και αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: 10 διαμερίσματα μέχρι €20,000! (pics)


Η σκληρή δουλειά που έγινε στον Όμιλο CNP Cyprus τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Τάκη Φειδία, δημιούργησε μια ελκυστική προοπτική, την οποία και διέκρινε ο γαλλικός κολοσσός που θέλησε να εξασφαλίσει την ολότητα του μετοχικού κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου CNP.

Πρόκειται για επένδυση με ιδιαίτερη σημασία εάν ληφθεί υπόψη πως ο βασικός μέτοχος της CNP είναι ουσιαστικά το γαλλικό κράτος και συνεπώς η επένδυση έγινε από το γαλλικό κράτος. Η εν λόγω επένδυση καταδεικνύει ότι από γαλλικής πλευράς διαπιστώνεται η μεγάλη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, αλλά και οι προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδύσεων.

Το μεγάλο deal είναι σημαντικής σημασίας και για τις ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου CNP στην Κύπρο, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, οι οποίες έχουν περάσει κατά το 100% των μετοχών τους στον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο.

Οι νέες προοπτικές που έχουν διανοιχθεί αυξάνουν τις προσδοκίες για αύξηση του μεριδίου αγοράς του ομίλου, τόσο στον γενικό όσο και στον κλάδο ζωής. Ως μοναδικός μέτοχος, η CNP Assurances θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου να απελευθερώσουν δυνάμεις και να αναπτύξουν τις εργασίες τους, μέσα από τους νέους δρόμους και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά