Στις 25 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Invest Cyprus

InBusinessNews  20/11/2019 14:15
Στις 25 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Invest Cyprus

Στις 25 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Invest Cyprus

InBusinessNews  20/11/2019 14:15
Η Γενική Συνέλευση του Invest Cyprus θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 18.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια και θα συζητηθούν θέματα που έχει επιτελέσει ο οργανισμός τα προηγούμενα χρόνια. 

RELATED ARTICLES


Οι τομείς που έθεσε ο Invest Cyprus ως προτεραιότητα για προώθηση νέων επενδύσεων, είναι αυτοί της τεχνολογίας, του Tourinvest και των επενδυτικών ταμείων, αναφέρει στην κάμερα του InBusinessNews ο Μιχάλης Μιχαήλ. Όσον αφορά την συνεργασία του οργανισμού με το κράτος, ο πρόεδρος του οργανισμού την χαρακτηρίζει ως εξαιρετική αφού μέχρι στιγμής υπήρξε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, Υφυπουργείο Τουρισμού και με την Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Εκείνο το οποίο ευελπιστούμε είναι όλα τα Υπουργεία να αντιληφθούν ότι μπορούν με τον Invest Cyprus να κάνουν πράγματα τα οποία οι ίδιοι δεν έχουν την τεχνογνωσία.»
 


Ποιο είναι οι τομείς που θα επικεντρωθείτε για προώθηση της Κύπρου και συνάμα για προσέλκυση νέων επενδύσεων;
Οι τομείς που θέσαμε ως προτεραιότητα αυτή την στιγμή είναι η τεχνολογία, δηλαδή εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται να κάνουν έδρα την Κύπρο μέσα στα πλαίσια του Headquartering, για να μπορούν να εξυπηρετούν τις δραστηριότητες τους σε Μέση Ανατολή, Βόρειο Αφρική και Ευρώπη. Γι΄ αυτόν τον σκοπό έχουμε επενδύσει σε αυτόν τον τομέα καθώς επίσης και σε νέους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση, το Tourinvest που είναι νέος τομέας, για επενδύσεις που γίνονται σε τομείς υποδομών για τον τουρισμό, καθώς επίσης και τα επενδυτικά ταμεία αφού είναι ένας τομέας που μας έδωσε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
 
Πώς αξιολογείτε την συνεργασία σας με το κράτος;
Η συνεργασία μας με όλα τα Υπουργεία και την κεντρική κυβέρνηση είναι εξαιρετική. Έχουμε συνεργαστεί τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών για πολλές δραστηριότητες, όσο και με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Έχουμε ανοίξει διόδους συνεργασίας με την Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο πρόεδρος της βουλής μας έχει καλέσει να τον συνοδεύομε σε σημαντικές περιοδείες. Εκείνο το οποίο ευελπιστούμε είναι όλα τα Υπουργεία να αντιληφθούν ότι μπορούν με τον Invest Cyprus να κάνουν πράγματα τα οποία οι ίδιοι δεν έχουν την τεχνογνωσία να κάνουν. Γι΄ αυτό τον σκοπό έχουμε καλέσει και το Υπουργείο Παιδείας και διάφορα άλλα Υπουργεία για να οργανώσουμε μαζί περιοδείες σε χώρες που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας δώσουν αυτό το οποίο ζητούμε. Και αυτό το οποίο ζητούμε είναι να γίνονται επενδύσεις στον τόπο μας.
 
Πείτε μας λίγα λόγια για την Γενική Συνέλευση του Invest Cyprus που θα πραγματοποιηθεί 25 Νοεμβρίου
Η Γενική μας Συνέλευση έχει οριστεί για τις 25 Νοεμβρίου. Γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Θα συζητηθούν θέματα που έχουμε επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια, θα ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα οποία έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους αυτήν την περίοδο. Ορισμένοι αποχωρούν και ορισμένοι έρχονται. Πιστεύω ότι θα δώσει την ευκαιρία να ακούσουν όλοι, μαζί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το τι έχει προσφέρει ο οργανισμός μας αυτή την περίοδο για την οποία θα έχουμε να λογοδοτήσουμε.
 
 
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας