Olivewood: Στο American Film Market για ταινίες ο Invest Cyprus

Tην ευκαιρία να συμμετάσχει στο American Film Market στη Σάντα Μόνικα, το μεγαλύτερο film market των ΗΠΑ, στο οποίο παρευρίσκονται όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί, καθώς και όλοι όσοι σχετίζονται με τον χώρο του κινηματογράφου, είχε πρόσφατα ο Invest Cyprus και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του, Μιχάλης Μιχαήλ και Γιώργος Καμπανέλας αντίστοιχα. 

Διαβάστε ακόμα:

Κ. Φυτιρής: Πιλοτική λειτουργία Μαρίνας Αγίας Νάπας στα τέλη Νοεμβρίου

Η χαρτογράφηση των πολυτελών κατοικιών της Κύπρου
 
Πρόκειται για Διεθνή Έκθεση Κινηματογράφου στην οποία γίνονται αγοραπωλησίες παραγωγών και όχι για ένα φεστιβάλ ταινιών, στην οποία ο Invest Cyprus συμμετείχε με δικό του περίπτερο, με σκοπό να προωθήσει το Olivewood, έχοντας και αρκετές συναντήσεις με ανεξάρτητους παραγωγούς. Επιπρόσθετα, στο περιθώριο της έκθεσης, ο Invest Cyprus διοργάνωσε εκδήλωση-παρουσίαση για την Κύπρο, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το σχέδιο κινήτρων που τρέχει από τον Φεβρουάριο. 
 
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o κ. Μιχαήλ, το αποτέλεσμα των διεργασιών του Invest Cyprus στις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικό, αφού μετά τις συναντήσεις με παραγωγούς ταινιών, οι οποίοι έχουν έτοιμους σχεδιασμούς και ψάχνουν να βρουν καινούργιες τοποθεσίες για σκοπούς γυρισμάτων, διαφάνηκε ότι υπάρχουν οι προοπτικές για να επιλέξουν την Κύπρο.
 
Σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις των Μιχάλη Μιχαήλ και Γιώργου Καμπανέλα με μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο των ΗΠΑ, όπως οι Warner Bros., Universal και Walt Disney, κατά τις οποίες αναπτύχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την προοπτική της Κύπρου.
 
Πλέον, ο Invest Cyprus θα κρατήσει τις επαφές που δημιούργησε στις ΗΠΑ, αφού αυτό που διαφάνηκε είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον για αξιοποίηση του σχεδίου κινήτρων που αφορά την οπτικοακουστική βιομηχανία.
 
 
 
Μάλιστα, ιδιαίτερα καλές και θετικές ήταν οι συζητήσεις σε τρεις-  τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν παραγωγές του κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που η Κύπρος, μέσω του Invest Cyprus, ήταν παρούσα σε αυτό το μεγάλο γεγονός, στο οποίο συμμετείχαν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Μάλτα. 
 
Επόμενοι σταθμοί, στην προσπάθεια που καταβάλει ο Invest Cyprus για ανάπτυξη του Olivewood, θα είναι οι Κάννες, το Λονδίνο και η Βομβάη.
 

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»