Πρωτοπορεί με πλατφόρμα AI η Elias Neocleous & Co LLC

Ένα πρωτοποριακό προϊόν για τα δεδομένα του δικηγορικού επαγγέλματος στην Κύπρο ετοιμάζεται να λανσάρει το 2020 η Elias Neocleous & Co LLC. 

To δικηγορικό γραφείο, εδώ και δύο χρόνια, εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών, σε συνεργασία με ξένους προγραμματιστές. Ο απώτερος στόχος αυτής της καινοτόμου υπηρεσίας είναι η διευκόλυνση της συνεργασίας δικηγόρων και πελατών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αποδοτικότερης και ουσιαστικότερης εργασίας και για τις δύο πλευρές. 

 

Διαβάστε ακόμα: Οι μεγαλομέτοχοι των κυπριακών εταιρειών

 

Διαβάστε ακόμα: Ανοίγει τρίτο κατάστημα στην Νέα Υόρκη ο Όμιλος Ζορπά

 

Διαβάστε ακόμα: Foody: Τι αλλάζει με την εξαγορά από Delibery Hero

 

Χρησιμοποιώντας μία σχετικά απλή μορφή τεχνητής νοημοσύνης και μέσω ενός συστήματος το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει λέξεις κλειδιά και γλωσσικά μοτίβα, η πλατφόρμα επιδιώκει την αυτοματοποίηση της συλλογής πληροφοριών, σχετικών με θέματα του κυπριακού δικαίου.

Εξοικονόμηση χρόνου για πελάτες και δικηγόρους

Όπως εξηγεί στο InBusinessNews o Ηλίας Νεοκλέους, Διευθύνων Συνεταίρος της Elias Neocleous & Co LLC, η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αυξήσει τις προσδοκίες των πελατών για καλύτερες, πιο ακριβείς και ταχύτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος. Η πρόκληση για τις δικηγορικές εταιρείες είναι το πως θα χρησιμοποιήσουν τα τεχνολογικά εργαλεία για να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες που διαμορφώνονται.

Ειδικότερα, για τη λειτουργία της πλατφόρμας, ο κ. Νεοκλέους αναφέρει ότι, στα πρώτα στάδια μιας υπόθεσης, όταν υπάρχει λιγότερη πολυπλοκότητα, οι ενδιαφερόμενοι θα λαμβάνουν τις σχετικές απαντήσεις από το σύστημα, κάτι που θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και για τα δύο μέρη.

Δηλαδή, όλοι όσοι ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν το κυπριακό δίκαιο, όπως ξένοι εν δυνάμει πελάτες, θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν πιο εύκολα άμεσες απαντήσεις, χωρίς να χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με κάποιο δικηγόρο. Σε επόμενα στάδια της συνεργασίας και, καθώς το σύστημα θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και χιλιάδες πληροφορίες, ο δικηγόρος θα έχει την ευχέρεια να επικεντρωθεί στα πιο σημαντικά μέρη της σχέσης με τον πελάτη και να προσφέρει συμβουλές στη βάση του συγκεκριμένου πλαισίου γεγονότων κάθε υπόθεσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοκλέους, η πλατφόρμα, με ένα φιλικό προς τον χρήστη τρόπο, θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες για ποικίλα θέματα, από τα πιο απλά (όπως π.χ. η νομοθεσία για ατυχήματα στους δρόμους) μέχρι κάποια πιο σύνθετα (εγγραφή εταιρείας, άδεια διαμονής κτλ.). Επιπρόσθετα, οι πελάτες θα μπορούν να διευθετήσουν μέσω αυτής και τα ραντεβού τους.

Μηχανή έρευνας και συλλογής πληροφοριών

Πέραν των πιο πάνω, όπως μας ανέφερε ο Διευθύνων Συνεταίρος της Elias Neocleous & Co LLC, η πλατφόρμα θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλου όγκου εγγράφων, προτύπων, νόμων και υποθέσεων και, μέσω του συστήματος που αναγνωρίζει λέξεις κλειδιά ή γλωσσικά μοτίβα, θα παρέχει στους δικηγόρους τη δυνατότητα έρευνας επί των αποθηκευμένων πληροφοριών.   

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η πλατφόρμα θα λειτουργεί με υψηλά πρότυπα κυβερνοασφάλειας στα πλαίσια και άλλων πρωτοποριακών συστημάτων της Elias Neocleous & Co LLC όπως το data center, καθώς η εταιρεία θεωρεί την προστασία των δεδομένων των πελατών ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πλατφόρμες έχουν διαδοθεί και σε κάποιες χώρες του εξωτερικού ενώ, όσον αφορά την Κύπρο, αν και υπάρχουν κάποια τέτοια παραδείγματα, δεν αφορούν τον κλάδο των δικηγορικών υπηρεσιών. Το σύστημα, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου 10ου Limassol Economic Forum, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να το περιεργαστούν, παρουσία και των προγραμματιστών.

 

 

Δειτε Επισης

Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα