Πόσο ανέβηκε το κυπριακό διαβατήριο

InBusinessNews  09/08/2019 07:34
Πόσο ανέβηκε το κυπριακό διαβατήριο

Πόσο ανέβηκε το κυπριακό διαβατήριο

InBusinessNews  09/08/2019 07:34

Στην πρώτη δεκάδα, με τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου, παραμένει το κυπριακό διαβατήριο, σημειώνοντας μάλιστα μικρή άνοδο.

RELATED ARTICLES


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάταξη του Passport Index για το 2019, το διαβατήριο της Κύπρου βρίσκεται στην όγδοη θέση, ανεβαίνοντας από τη δέκατη που βρισκόταν το 2018.
 

Το κυπριακό διαβατήριο προσφέρει πρόσβαση σε 162 χώρες σε σχέση με 157 το 2018, κερδίζοντας μάλιστα οκτώ επιπλέον χώρες, στις οποίες προσφέρεται πρόσβαση χωρίς βίζα. 

 

Διαβάστε ακόμα: Χ. Γεωργιάδης: Δεν μεγάλωσε την περιουσία του ως υπουργός


Διαβάστε ακόμα: Α.Νεοκλέους: Οι Millennials αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο

 

Πιο αναλυτικά, οι κάτοχοι του κυπριακού διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 122 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 40 χώρες. 

Από την άλλη, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 36 χώρες. 

Η άνοδος που καταγράφει το κυπριακό διαβατήριο είναι εντυπωσιακή, καθώς το 2017 βρισκόταν στη 13η θέση, με πρόσβαση σε 149 χώρες, ενώ το 2016 βρισκόταν στη 12η θέση, με πρόσβαση σε 143 χώρες. Το 2015 βρισκόταν και πάλι στη 12η θέση, προσφέροντας πρόσβαση σε 147 χώρες.
 

Κερδισμένο και πρώτο το διαβατήριο των ΗΑΕ
Πιο δυνατό διαβατήριο αποδεικνύεται αυτό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο προσφέρει πρόσβαση σε 175 χώρες. Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου διαβατηρίου μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 115 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 60 χώρες και θα χρειαστούν βίζα σε 23 χώρες.

Εκτός από την πρωτιά, το διαβατήριο των ΗΑΕ είναι το πιο κερδισμένο για τη φετινή χρονιά, καταγράφοντας αύξηση 36 χωρών στις οποίες προσφέρει πρόσβαση χωρίς βίζα.

Τα πιο δυνατά διαβατήρια του κόσμου
Τη δεύτερη θέση μοιράζονται Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Ισπανία, οι οποίες προσφέρουν πρόσβαση σε 168 χώρες.

Δανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ιρλανδία και ΗΠΑ διαθέτουν το τρίτο πιο δυνατό διαβατήριο, με πρόσβαση σε 167 χώρες.

Στην τέταρτη θέση, με πρόσβαση σε 166 χώρες, βρίσκεται το διαβατήριο της Σουηδίας, της Σιγκαπούρης, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Μάλτας, της Ελλάδας και της Νορβηγίας.

Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Λιθουανίας, της Ισλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά έχουν πρόσβαση σε 165 χώρες.

Στην έκτη θέση, με πρόσβαση σε 164 χώρες, βρίσκεται διαβατήριο χωρών όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Όσοι κατέχουν διαβατήριο της Λετονίας, της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, αποκτούν πρόσβαση σε 163 χώρες, ενώ το διαβατήριο της Μαλαισίας, της Ρουμανίας και του Μονακό προσφέρει πρόσβαση σε 161 χώρες.

Τη δεκάδα των πιο ισχυρών διαβατηρίων συμπληρώνουν η Κροατία και η Βουλγαρία, προσφέροντας πρόσβαση σε 160 χώρες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας