Fleet Management: Γιατί μία ναυτιλιακή να έχει έδρα τη Λευκωσία

Χαμηλότερα ενοίκια και μειωμένα λειτουργικά έξοδα, πρόσβαση σε κυβερνητικά τμήματα και ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα της πρωτεύουσας, τα οποία διαπιστώνει ο Sunil Kapoor, director της Fleet Management Limited, της μοναδικής ναυτιλιακής εταιρείας με έδρα τη Λευκωσία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία διαχειρίζεται 40 σκάφη από την καρδιά της πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο InBusinessNews για τα 25 χρόνια δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, ο κ. Kapoor τονίζει ότι προτεραιότητα αποτελεί η επέκταση της εταιρείας, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και να παραμένουν ικανοποιημένοι τόσο οι πελάτες όσο και οι εργαζόμενοι στον όμιλο.

Διαβάστε ακόμα: Ποια η αξία των 100 κορυφαίων συναλλαγών ακινήτων του 2018


Σε ποια φάση σας βρίσκουν τα 25 χρόνια παρουσίας της Fleet Management;
Η Fleet Management Limited είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης πλοίων τρίτων με 500 πλοία, 20.000 ειδικευμένους ναυτικούς και 800 εργαζόμενους.

Λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα με 25 γραφεία σε 12 χώρες, διαθέτοντας μια ευρεία λίστα πελατών με περισσότερους από 90 πλοιοκτήτες παγκόσμιας κλάσης.

Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Η 25ετής ανάπτυξη της εταιρείας οφείλεται ουσιαστικά στους ικανοποιημένους πελάτες και τις διαδικαστικές αποφάσεις και έχει καθαρά οργανικό χαρακτήρα. Είμαστε υπερήφανοι που το ποσοστό των επιθεωρήσεων ελέγχου κράτους λιμένα με μηδενικές ελλείψεις κυμάνθηκε στο 80% - το υψηλότερο μεταξύ των εταιρειών της ίδιας χρονολογίας. Η συνείδηση της ασφάλειας και οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας εντυπωσίασαν τους πελάτες μας, οι οποίοι μας αντάμειψαν με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό αποτελεί απόδειξη της διατήρησης και της ικανοποίησης των πελατών μας.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Fleet πρωτοστάτησε σε πολλά από τα πρότυπα πληρώματος, ασφάλειας, και τεχνικών προδιαγραφών που έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη βιομηχανία. Κατανοούμε ότι πρέπει να είμαστε συνεχώς καινοτόμοι ώστε να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των αλλαγών.

Με τα προαναφερθέντα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στο επίκεντρο όλων των επιτευγμάτων μας είναι οι άνθρωποί μας, γι 'αυτό επενδύουμε σε αυτούς.

Διαβάστε ακόμα: Louis Ivi Mare: Άνοιξε τις πόρτες του το πολυτελές ξενοδοχείο στην Πάφο

 

Μπροστά στις εξελίξεις

Ποιες υπηρεσίες παρέχει η Fleet Management στην Κύπρο;
Το γραφείο στην Κύπρο προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη. Αυτές περιλαμβάνουν την τεχνική διαχείριση, τις υπηρεσίες μηχανικού, την κατάρτιση και τη διαχείριση του πληρώματος, την εποπτεία νέων κτηρίων, τις ανεξάρτητες έρευνες, την εποπτεία και τους ελέγχους.

Η ομάδα αποτελείται από 40 εξειδικευμένους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την πλήρη τεχνική διαχείριση 40 πλοίων που λειτουργούν με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διαχείρισης ποιότητας.

Με μια ισχυρή ομάδα συμμόρφωσης, τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας για ταξινόμηση, το καθεστώς σημαίας και τις τοπικές περιβαλλοντικές νομοθεσίες. Έχουμε πάντα ως στόχο να παραμείνουμε μπροστά από τις εξελίξεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μεταξύ των πρώτων στον κόσμο που έχουν διακριθεί με τις τελευταίες πιστοποιήσεις ISO, OHSAS, MLC και συστήματα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.

Για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας πάντα εστιάζουμε στο πώς θα κάνουμε τα πράγματα με έναν καλύτερο τρόπο, πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό και με λιγότερο κόστος. Για παράδειγμα το γραφείο μας είναι ένας από τα λίγα στον κόσμο με το πιστοποιητικό Green Award ,το οποίο αποδείχθηκε οικονομικά αποδοτικό για ορισμένους πελάτες μας.
 

Τα χαμηλά ενοίκια και τα άλλα οφέλη στη Λευκωσία

Η Fleet Management Cyprus είναι η μόνη ναυτιλιακή εταιρεία με γραφεία στη Λευκωσία αντί στη Λεμεσό. Πώς αυτό εμπόδισε/επιτάχυνε την ανάπτυξη και την κερδοφορία;
Η Λευκωσία αποτελεί το σπίτι της εταιρείας από την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου και είμαστε υπερήφανοι που διαχειριζόμαστε 40 σκάφη από την καρδιά της πρωτεύουσας. Η Λευκωσία μάς δίνει το πλεονέκτημα ότι είναι κοντά σε όλα τα κυβερνητικά τμήματα, επομένως αυτό ελαχιστοποιεί τον χρόνο όταν πρόκειται για αιτήσεις θεώρησης, χαρτούρα και γραφειοκρατία.

Σαν εταιρεία που θέλει να επενδύσει και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους της, η Λευκωσία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα καθώς διαθέτει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του νησιού. Το γεγονός αυτό μας δίνει πρόσβαση σε ποιοτικούς και παθιασμένους αποφοίτους, καταφέρνοντας ως εκ τούτου να προσελκύσουμε ένα ισχυρό ανθρώπινο κεφάλαιο.

Δεν είναι μυστικό, ότι με τις τελευταίες αναπτύξεις στη Λεμεσό οι τιμές των ενοικίων και οι αξίες ακινήτων έχουν αυξηθεί, ενώ στη Λευκωσία η κατάσταση παραμένει πιο σταθερή, προσφέροντας το πλεονέκτημα των χαμηλότερων ενοικίων και συνεπώς χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων. Οι άνθρωποί μας που έρχονται από το εξωτερικό και πρέπει να μετεγκατασταθούν στη Λευκωσία, μπορούν να το κάνουν πιο εύκολα, γρηγορότερα και να νοικιάσουν ένα σπίτι σε λογικές τιμές.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, η Λευκωσία έχει πολλά γνωστά ιδιωτικά αγγλικά σχολεία, επιτρέποντας σε ξένους υπαλλήλους μας να φέρουν μαζί τους την οικογένειά τους και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στη χώρα. Για εμάς αυτό σημαίνει ότι έχουμε ευτυχισμένους και σταθερούς εργαζόμενους που χτίζουν τη ζωή τους εδώ και συνεπώς το ποσοστό διατήρησής τους στην εταιρεία είναι υψηλότερο.
 

 

Στόχος η επέκταση 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;
Η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει μια περίοδο μεγάλων αλλαγών. Από την αυξανόμενη εστίαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα μέχρι την ταχέως μεταβαλλόμενη τεχνολογία. Μέσω αυτής της αναταραχής στον τομέα, η προτεραιότητά μας είναι να κρατάμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους και να τους υποστηρίζουμε. Η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, η αξιοπιστία μας με μια αδιαμφισβήτητη αφοσίωση στην ασφάλεια, την ποιότητα, την υγεία και το περιβάλλον είναι η βασική μας φιλοσοφία.

Παρ' όλα αυτά, πρωταρχικός στόχος είναι η επέκταση της εταιρείας. Στόχος είναι να φτάσουμε τα 50 σκάφη υπό πλήρη τεχνική διαχείριση στο εγγύς μέλλον.

Γενικότερα, είμαστε μια εταιρεία πολύ χαμηλού προφίλ, αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να γίνουμε πιο διαφανείς και να αυξήσουμε την εταιρική μας κοινωνική ευθύνη σε τοπικό επίπεδο.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands