Στρατηγική Συμφωνία Συνεργασίας ΣΕΛΚ και Ινστιτούτου Λογιστών Μάλτας

Νέοι δρόμοι συνεργασίας διανοίγονται για τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) σε διεθνές επίπεδο. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, κ. Κυριάκος Ιορδάνους, στη Βαλέτα της Μάλτας υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Λογιστών Μάλτας (Malta Institute Accountants -ΜΙΑ).

Ο Πρόεδρος του Μαλτέζικου Ινστιτούτο Λογιστών, κ. William Spiteri Bailey, μίλησε για μια σημαντική νέα στρατηγική συμμαχία με τον ΣΕΛΚ, αφού και τα δυο Σώματα, εργάζονται με απώτερο σκοπό την προώθηση και διασφάλιση των συμφερόντων τόσο των Μελών τους όσο και της οικονομίας γενικότερα. Ο κ. Bailey, αναγνώρισε παράλληλα, ότι τόσο το ΜΙΑ όσο και ο ΣΕΛΚ έχουν πολλές ομοιότητες, γεγονός που θα διευκολύνει περαιτέρω τη διμερή συνεργασία τους. 

Από πλευράς του ο κ. Ιορδάνους είπε ότι η συμφωνία αυτή, εμπίπτει στους στρατηγικούς στόχους του ΣΕΛΚ για την επέκταση και διεύρυνση των δράσεων του σε διεθνή δίκτυα συνεργασίας με επαγγελματικούς φορείς. 

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας περιέχει νέες ευκαιρίες για κατάρτιση και εκπαίδευση  των μελών των δύο σωμάτων σε μια σειρά από τεχνικά και επαγγελματικά θέματα, αποσκοπώντας στη διαμόρφωση μιας εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας για την ενίσχυση και υποστήριξη του επαγγέλματος και στις δύο χώρες. Μέσω του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ο ΣΕΛΚ και το ΜIA θα συνεργαστούν στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών δράσεων καθώς και σε δραστηριότητες επιστημονικής και τεχνικής κατάρτισης σε τομείς πρωταρχικού ενδιαφέροντος, όπως ο έλεγχος οικονομικών καταστάσεων (audit), τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS), η καταπολέμηση αδικημάτων συγκάλυψης από παράνομες δραστηριότητες, η εταιρική αναφορά (corporate reporting), η τεχνολογία και η κανονιστική συμμόρφωση, κα.

Τόσο τα Μέλη του ΣΕΛΚ και του ΜΙΑ, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου, θα επωφεληθούν από τη μεταφορά γνώσεων και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Επιπλέον, τέτοιες συνεργασίες ενισχύουν τις απόψεις και την παρουσία των μικρότερων χωρών και Σωμάτων σε διεθνή φόρα και σώματα.

Ο ΣΕΛΚ αποτελεί την έδρα και τη φωνή του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο, παρέχοντας επαγγελματική καθοδήγηση, τεχνική υποστήριξη και συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση σε πάνω από 4.500 επαγγελματίες λογιστές και 4.000 φοιτητές και απόφοιτους λογιστές. Βασική δέσμευση του είναι η συνέχιση της προσέλκυσης ταλαντούχων ατόμων στο λογιστικό επάγγελμα και επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των μελλοντικών λογιστών. όπως απορρέει από το όραμα και αποστολή του, ο ΣΕΛΚ εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα Μέλη του εφαρμόζουν τα επαγγελματικά πρότυπα και τη δεοντολογία με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της φήμης του λογιστικού επαγγέλματος. στην Κύπρο και διεθνώς.

Δειτε Επισης

Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή