Καλογήρου: Άλμα 132% στα υπό διαχείριση κεφάλαια

  22/04/2019 12:23
Καλογήρου: Άλμα 132% στα υπό διαχείριση κεφάλαια

Καλογήρου: Άλμα 132% στα υπό διαχείριση κεφάλαια

  22/04/2019 12:23

Στα €6,26 δισ. ανήλθαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια στο τέλος του 2018, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου, σημειώνοντας ότι η αύξηση σε σχέση με το 2016 (€2,69 δισ.) φτάνει το 132%.

RELATED ARTICLES


Από αυτά το 72,4% αφορά επενδύσεις σε άλλες χώρες, ενώ το 27,6% αφορά επενδύσεις στην Κύπρο.

Λιγότερες αιτήσεις λόγω νομοθετικού πλαισίου
Μιλώντας στο πλαίσιο του Cysec Conference Dinner 2019, η κ. Καλογήρου, αναφέρθηκε στην επιβράδυνση των αιτήσεων για επενδυτικές εταιρείες, λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επενδυτικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, των μέτρων βελτίωσης του ESMA και των νομοθετικών αλλαγών από την ΕΚΚ που υιοθετήθηκαν από το 2015 .

Προτεραιότητα η MiFID II
Όσον αφορά την μέχρι στιγμής εποπτεία, αναφέρθηκε στις νέες οδηγίες (MiFID II, PRIIPS, EMIR), σημειώνοντας ότι οι απαιτήσεις των οδηγιών MiFID II και MIFIR θα αποτελέσουν προτεραιότητα και το 2019, ενώ σχετικά με τη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος χρήματος τόνισε ότι έχουν γίνει βελτιώσεις στα θέματα ξεπλύματος και έχει επιτευχθεί υψηλότερο ποσοστό συμμόρφωσης σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ετοιμότητα για έκδοση εγκυκλίων σχετικά με Βrexit
Εξάλλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου εξέφρασε την ετοιμότητα για έκδοση εγκυκλίων με στόχο να καλύψει ζητήματα που προκύπτουν από την αβεβαιότητα που δημιουργεί το Brexit.

Παρόλο που η απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ λήφθηκε πριν περίπου δύο χρόνια, είπε η κ. Καλογήρου, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι, με την αβεβαιότητα να εξακολουθεί να περιπλανάται.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας