Workplace Design: Τα πιο εντυπωσιακά εταιρικά κτήρια

Ο χρόνος που ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει στον χώρο εργασίας του εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στο ένα τρίτο της διάρκειας της ζωής του. Έτσι η διαμόρφωση του κατάλληλου χώρου εργασίας και η προώθηση του work-life-balance είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αποδοτικότητα του προσωπικού και την επιτυχία της επιχείρησης.

Ειδικότερα, τα άτομα επιδιώκουν να εργαστούν σε μια εταιρεία με ισχυρή εταιρική κουλτούρα, θετικές αξίες και δέσμευση για την αριστεία. Ένα «καλός χώρος εργασίας» θεωρείται συχνά εάν υποστηρίζει ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία, προσφέρει χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα και καλλιεργεί μια αίσθηση κινήτρου, εκτίμησης, σεβασμού και κατανόησης, επιτρέποντας ταυτόχρονα ευελιξία και αλλαγή.

Διαβάστε ακόμα: Σ. Χαραλάμπους: Ενδυνάμωση με νέα καταστήματα

Διαβάστε ακόμα: Τα έργα που αλλάζουν τη δυτική Λεμεσό

Επιπλέον, ζωτικής σημασίας θεωρείται για τους υποψήφιους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι οι εργοδότες τους ενδιαφέρονται για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Μικρές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας, όπως η διαμόρφωση χώρων καθιστικού ή η ενθάρρυνση μικρών διακοπών άσκησης, μπορεί να έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο στην ενέργεια των εργαζομένων.

Σύμφωνα με μελέτες σχετικά με τον εργασιακό χώρο και την παραγωγικότητα, ο σημαντικότερος παράγοντας στον προσδιορισμό της ικανότητας του εργαζομένου να παραμένει συγκεντρωμένος στην εργασία τους και να αποδίδει είναι το φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι μελέτες, ένα καλά σχεδιασμένο γραφείο μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά περίπου 20%.

Ενθαρρυντικό αποτελεί το γεγονός ότι πολλές εταιρείες στην Κύπρο αναγνωρίζουν την αξία που προσφέρει η επένδυση για δημιουργία εμπνευσμένου χώρου εργασίας, καθώς αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση και, κατά συνέπεια, σε θετικά αποτελέσματα για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εταιρικά κτήρια στην Κύπρο, με λεπτομέρειες για την αρχιτεκτονική και το εσωτερικό σχεδιασμό τους, τους χώρους ευεξίας και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί με στόχο την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»